- Norges fineste band

Åge Aleksandersen er ikke i tvil - og er fan av Violet Road.

MARSJERENDE POPBAND: Tromsø-gutta i Violet Road opplever mye medvind og godvilje, ikke minst fra Åge Aleksandersen. Her fra venstre Herman Rundberg, Kjetil Holmstad-Solberg, Håkon Rundberg, Halvard Rundberg og Hogne Rundberg.

Foto: Anders Grønneberg
MARSJERENDE POPBAND: Tromsø-gutta i Violet Road opplever mye medvind og godvilje, ikke minst fra Åge Aleksandersen. Her fra venstre Herman Rundberg, Kjetil Holmstad-Solberg, Håkon Rundberg, Halvard Rundberg og Hogne Rundberg. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åge Aleksandersen inviterte gutta på frokost, ble med på plata - og nå utroper han Violet Road til Norges beste band.

- Minner om Prudence Nasjonalskalden er euforisk entusiastisk overfor sine nye venner i Violet Road. Åge regner seg allerede som stor fan, og nå gleder han seg til å opptre med dem.

- De minner meg om Prudence, det er kanskje derfor jeg er blitt så glad i dem, sier Åge til Dagbladet.

Han mener kvintetten fra Tromsø - som består av fire brødre og en kompis - har noe av den samme gløden og instrumenteringen som han selv husker fra Prudence på 70-tallet.

Ble overrakset Denne uka kommer bandet med sitt nye album, «Peter Every and his Marching Band» - som også er åpningslåta på plata.

Ved forrige korsvei fikk bandet viktig drahjelp av Nils Gaup, da han regisserte videoen «Can You Hear The Morning Singing». Det var også den låta som fikk Åge til å bli nysgjerrig.

- Jeg hørte den i bilen, dro hjem og googlet og ble temmelig overrasket da jeg leste at det var Kåfjord-gutter som sto bak. Trodde de var engelske eller amerikanske, sier Åge.

Frokost hos Åge For et år siden spilte bandet i Trondheim, og inviterte Åge på konsert - siden han hadde skrytt av dem. Åge hadde selv spillejobb, men inviterte dem heller dagen etter hjem på frokost.

SYNGER MED: Åge Aleksandersen, nr. to fra høyre, er fan av Violet Road, inviterte på frokost - og ble selv invitert i studio. Foto: Privat
SYNGER MED: Åge Aleksandersen, nr. to fra høyre, er fan av Violet Road, inviterte på frokost - og ble selv invitert i studio. Foto: Privat Vis mer

Og før kaffen og brunosten sto på bordet, var gitarene framme.

- Vi jammet «Last Days In India». Da den seinere var innspilt, sendte vi en versjon til Åge. Han meldte tilbake og mente den hadde tatt feil retning. Når Åge snakker, så hører man.

- Vi inviterte ham til studio i Tromsø. Åge kom, hjalp oss - og sang med, sier brødrene Rundberg.

Norges fineste - Violet Road er Norges fineste band. De er fantastiske musikere og har en vokalist jeg blir sur på av ren misunnelse, sier Åge.

Han var redd for å såre bandet.

Derfor tok det noen dager før Åge tok mot til seg og fortalte at noe i «Last Days In India» hadde forsvunnet på veien fra kjøkkenbordet hans til studio.

Violet Road

• Tromsø-basert band som består av brødre Herman (28), Halvard (30), Hogne (36) og Håkon Rundberg fra Kåfjord - og Kjetil Holmstad-Solberg fra Andøya.

• Debuterte med «Letters» i 2008. Gjennombruddet kom med «Violet Road» i 2011.

• Har platekontrakt med Jan Fredrik Karlsens Playroom.

• Aktuell med albumet «Peter Every and his Marching Band».

- Jeg gikk litt rundt grøten, men så sa jeg fra - og endte med å synge på den, sier Åge.

250 spillejobber eldre Neste steg blir å opptre sammen med bandet. Åge håper på at han får anledning i løpet av våren, når gutta er på norgesturné.

- Det er klart jeg vil spille med dem, sier Åge - og høres mer ut som en fan enn selveste Aleksandersen.

Bandet forteller at de har vokst siden forrige utgivelse, ikke minst fordi de er blitt to år og 250 spillejobber eldre. At bandet består av fire brødre, skaper ikke noe trøbbel.

Fire brødre - fem venner - Vi ser ikke på oss som brødre, men fire musikere - sammen med vokalist og kamerat Kjetil, sier Rundberg-brødrene.

Det som kanskje framstår sterkere enn det genetiske fellesskapet, er fellesnevneren med korpsbakgrunn. Uten dette, neppe Violet Road.

- «Peter Every and his Marching Band» er oss da - også det sammensatte coverbildet av ham. En du kanskje ikke vil møte marsjerende 17. mai ....

ENGASJERT: Kjetil Holmstad-Solberg og Åge Aleksandersen.

Foto: Privat
ENGASJERT: Kjetil Holmstad-Solberg og Åge Aleksandersen. Foto: Privat Vis mer
I STUDIO: Violet Road og Åge Aleksandersen i studio.

Foto: Privat
I STUDIO: Violet Road og Åge Aleksandersen i studio. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer