Norges første ebokhandel skuffer stort

Lang vei å gå for digitalbok.no, mener vår anmelder.

FÅ NORSKE TITLER, LITE BRUKERVENNLIG: Dagbladet.nos anmelder er lite imponert over Norges første nettbokhandel for ebøker.
FÅ NORSKE TITLER, LITE BRUKERVENNLIG: Dagbladet.nos anmelder er lite imponert over Norges første nettbokhandel for ebøker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bokbransjens vei inn i den digitale bokas tidsalder kan bli lang og tornefull.

Hvis holdningene til informasjonssjef Bjarne Buset i Gyldendal og forfatter Eirik Fosnes Hansen er representative for virkelighetsforståelsen blant forlag og forfattere, er det grunn til å frykte at bokfolket er i ferd med å gjenta musikkindustriens feilslåtte strategi fra de siste ti årene: Nettets delingskultur skal motarbeides, og forbrukerne skal tvinges til ønsket atferd gjennom juridisk og teknologisk krigføring.Det er en strategi som har vist seg omtrent like vellykket som den norske narkotikapolitikken.ALT TYDER PÅ at eneste farbare vei for kulturindustrien er å konsentrere seg om å bidra til etableringen av lovlige tilbud som er gode nok til å konkurrere med piratkopiering og fildeling, samt å tenke offensivt rundt helt nye og alternative forretningsmodeller.Da er det desto mer beklagelig å måtte konstatere at den første norske nettbokhandelen for elektroniske bøker, Digitalbok.no, skuffer på de fleste områder.

2. februar slippes boka om Tikken Manus, sabotøren Max Manus' hustru og medhjelper. Boka slippes samtidig som papirbok og ebok, sistenevnte utstyrt med ekstra bildemateriale som ikke finnes i papirutgaven. Men etter å ha vandret rundt i nettbokhandelen som skal selge ebokutgaven, er min Snåsamann-spådom at salget blir beskjedent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.