Veronica Ngo

Norges «hemmelige» Hollywood-stjerne

Netflix-stjerna Veronica Ngo har flyttet til Oslo, og drømmer om familieliv i Norge.

FLYTTET TIL OSLO: Veronica Ngo (42) er blitt et populært navn i Hollywood, men er lite kjent i Norge. Når har imidlertid den norsk-vietnamesiske skuespilleren flyttet hjem, til Bjørvika i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FLYTTET TIL OSLO: Veronica Ngo (42) er blitt et populært navn i Hollywood, men er lite kjent i Norge. Når har imidlertid den norsk-vietnamesiske skuespilleren flyttet hjem, til Bjørvika i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en ensom jobb jeg gjør, alle disse store prosjektene for Hollywood. Du må signere kontrakter som forbyr deg å si noe som helst om det du gjør. Og så drar du rundt, men kan egentlig ikke snakke med noen om det du driver med. Det er veldig rart, sier Veronica Ngo og ser tankefullt ut i lufta.

- Men Oslo er så rent, rolig og stille. Her kan jeg stresse ned og lade opp etter store prosjekter. Det er skikkelig deilig å komme heimatt.

Superstjerne

Veronica Ngo (42), den i Norge nesten ukjente verdensstjernen, sitter på en kafé i Bjørvika, like ved sitt nye hjem. Norsk-vietnameseren er superstjerne i Vietnam, kjent som modell, sanger og skuespiller under navnet Ngô Thanh Vân. Hun driver også sitt eget filmstudio, er regissør, har vunnet en rekke asiatiske filmpriser og var den første til å vinne den lokale varianten av «Skal vi danse». De siste åra er 42-åringen i tillegg blitt oppdaget av Hollywood og spilt i oppfølgeren til «Snikende tiger, skjult drage», «Bright» med Will Smith, «Star Wars: The Last Jedi», Spike Lee-filmen «Da 5 Bloods» og «The Old Guard» med Charlize Theron.

KLAR FOR OPPFØLGER: Veronica Ngo spiller mot Charlixe Theron i filmen «The Old Guard». I sommer annonserte Theron at de starter innspillingen av en oppfølger i starten av 2022. Foto: Skjermdumpt fra Instagram
KLAR FOR OPPFØLGER: Veronica Ngo spiller mot Charlixe Theron i filmen «The Old Guard». I sommer annonserte Theron at de starter innspillingen av en oppfølger i starten av 2022. Foto: Skjermdumpt fra Instagram Vis mer

Flyttet til Norge

Men det er i Norge hun føler seg mest hjemme, og i fjor fortalte Ngo Dagbladet at hun gjerne ville flytte hjem. Etter at hun ble «stuck» i Vietnam litt lenger enn ventet på grunn av pandemien, har hun nå endelig flyttet inn i sin splitter nye leilighet i Oslo.

- Vi fikk leiligheten i november, men på grunn av covid kom vi hit først nå. Leiligheten er helt tom, og vi måtte låne luftmadrass av en venn de første dagene før senga vår kom. Nå venter vi på at de andre møblene kommer. Men jeg elsker å bo her! Særlig nå om sommeren når man kan se at folk bader og koser seg, sier hun og nikker ned mot den nye badeplassen i Bjørvika.

Men Veronica Ngo blir ikke i Norge lenge, for 42-åringen spiller for tiden i et Disney-prosjekt i Bulgaria, og har en ny film i Thailand til høsten. Nylig bekreftet Charlize Theron, som både er produsent og har hovedrollen i «The Old Guard», en oppfølger til actionfilmen overfor filmnettstedet Variety, og fortalte samtidig at de starter innspillingen neste år. Men Ngo kan ikke røpe særlig om noen av prosjektene.

- Jobben min handler mye om å være stille inntil all informasjon er offentliggjort. Det er litt vanskelig å holde tett når du har gjort noe du er stolt av, men jeg begynner å bli vant til det, smiler hun.

FLERE HOLLYWOOD-ROLLER: Veronica Ngo spilte mot Will Smith og Naomi Rapace i som karakteren Tien i filmen «Bright» i 2017. Foto: Matt Kennedy / Netflix / Kobal / REX / NTB
FLERE HOLLYWOOD-ROLLER: Veronica Ngo spilte mot Will Smith og Naomi Rapace i som karakteren Tien i filmen «Bright» i 2017. Foto: Matt Kennedy / Netflix / Kobal / REX / NTB Vis mer

I ny Netflix-film

Selv om hun holder tett, er det for tiden mange spekulasjoner rundt oppfølgeren av «The Old Guard». Den første filmen toppet Netflix-listene til strømmetjenesten da den kom i 2020. Filmen sluttet med en real cliffhanger som varslet at rollen til Veronica Ngo vil få langt mer scenetid i en eventuell neste film. Mange er derfor veldig spente på fortsettelsen.

- Jeg var veldig overrasket over hvor mye oppmerksomhet jeg fikk etter det prosjektet. Min rolle hadde bare et par minutter på skjermen, men jeg håper at dere får se mer av henne i neste film. Det er så mye mer av henne å vise, forteller Ngo.

Ifølge ryktene vil historien i film 2 preges av at Ngos karakter, Quynh, skaper en rekke problemer. Ngo er selv ordknapp om det videre plottet, men 42-åringen forteller gjerne om hvordan det var å jobbe med Charlize Theron.

- Hun er en skikkelig hyggelig og superdyktig dame. Jeg ser veldig opp til henne, så det er supergøy at jeg har mulighet til å jobbe med henne, og lære av henne.

Fordel med norsk bakgrunn

Veronica Ngo er av flere spådd en lysende karriere i Hollywood, men er lite kjent i Norge, selv om hun har norsk statsborgerskap og anser seg selv som norsk. Hennes egen livshistorie er også en Hollywood-film verdig. Hun forlot egen familie som tiåring, kom til Norge som båtflyktning sammen med en tante og vokste deretter opp i et fosterhjem på Lillehammer. Hennes biologiske mor kom etter hvert også til Norge, og giftet seg med en norsk mann. Som 20-åring dro Ngo tilbake til Vietnam og ble kjent som et multitalent i fødelandet.

Som voksen er hun blitt brennende opptatt av å gi unge jenter flere muligheter, noe hun blant annet omtaler i den selvbiografiske selvhjelpsboka «Alpha Woman» som ble en lokal bestselger. Både i boka, og overfor Dagbladet, har hun vektlagt at oppveksten i Norge ga henne selvtillit nok til å forfølge drømmene sine.

MØTTE MICHELLE OBAMA: Ngo vil inspirere unge jenter til å våge å ta utradisjonelle karrierevalg. Hun var derfor selvskreven guide da Michelle Obama og Julia Roberts besøkte Vietnam med foreningen Room to Read, som jobber for å få unge jenter til å ta utdannelse. Foto: Skjermdump fra Instagram
MØTTE MICHELLE OBAMA: Ngo vil inspirere unge jenter til å våge å ta utradisjonelle karrierevalg. Hun var derfor selvskreven guide da Michelle Obama og Julia Roberts besøkte Vietnam med foreningen Room to Read, som jobber for å få unge jenter til å ta utdannelse. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Hun tror også at den norske mentaliteten har hjulpet henne fram i Hollywood.

- Jeg ble veldig selvstendig av den bakgrunnen, og har opparbeidet mer selvtillit enn mange andre kvinner i Vietnam, mener hun selv.

- Det er stor konkurranse om rollene i Hollywood. Om et filmteam ser etter asiatiske skuespillere, er det mange som er vokst opp i England eller USA som er flytende i engelsk, mens jeg snakker engelsk med en blanding av norsk og vietnamesisk aksent, sier hun og ler.

Hun tror imidlertid det er en fordel å slå gjennom i USA i voksen alder, og mener den lange skuespillererfaringen fra asiatiske filmer gir fortrinn i den knallharde konkurransen.

- Hollywood-folk liker erfarne folk. Om du leverer og jobber og samarbeider godt er du «safe». Da har ikke alderen så mye å si. Jeg føler meg også heldig som har gode agenter som representerer meg i USA.

FINNER ROEN I OSLO: Det er så stille og rolig her, mener Veronica Ngo. Derfor vil skuespilleren ha base i Oslo mellom internasjonale filmprosjekter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FINNER ROEN I OSLO: Det er så stille og rolig her, mener Veronica Ngo. Derfor vil skuespilleren ha base i Oslo mellom internasjonale filmprosjekter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Drømmer om barn

Ngo tror hun kan spille roller i lang tid framover.

- Om jeg fortsatt får roller, kan jeg fortsette til jeg sitter i rullestol, sier hun, før hun stopper opp og igjen ser tankefullt ut i lufta.

For selv om hun elsker jobben, drømmer 42-åringen også om et roligere liv, uten like mange reisedøgn - og gjerne med barn.

- Det er som sagt et tidvis ensomt yrke. Du reiser fra by til by, kjenner ingen, og er ganske mye alene, hvis du ikke tar med deg familien overalt. Jeg liker det akkurat nå, men vet ikke hvor lenge jeg kan holde på å reise rundt. Vi ønsker å få barn, og man kan ikke fortsette å leve sånn med barn, sier hun.

Hun vil egentlig ikke dele så mye om privatlivet sitt, men forteller at hun har med seg samboeren sin til Norge. Og om paret får barn, er hun ikke i tvil: Da skal barna få en stabil oppvekst - i Norge.

- Det er et must at mine barn skal vokse opp her. Jeg vokste opp her selv, og vil at mine barn skal lære norske verdier, forteller Ngo.

Norsk-vietnameseren kaller fortsatt de norske fosterforeldrene for mamma og pappa, og reiser hjem til dem hver jul. Hun ønsker å videreføre tankesettet hun lærte av familien på Lillehammer, til sine egne barn.

SATT FAST: Veronica Ngo ble sittende fast i Vietnam lenger enn foventet på grunn av pandemien, men nå har hun endelig flyttet inn i sin splitter nye leilighet i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SATT FAST: Veronica Ngo ble sittende fast i Vietnam lenger enn foventet på grunn av pandemien, men nå har hun endelig flyttet inn i sin splitter nye leilighet i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Min far er min lærer og mentor, og jeg lever basert på det han lærte meg. Mine fosterforeldre lærte meg å være snill og ærlig, og på å tro på det gode i folk, forteller hun.

Vil starte restaurant i Norge

Veronica Ngo har tidligere fortalt Dagbladet at hun drømmer om å starte en kafé på Lillehammer når hun en gang pensjonerer seg som skuespiller. Den drømmen har hun fortsatt.

- Planen er å starte en kafé eller restaurant, men kanskje i Oslo istedenfor på Lillehammer. Jeg drømmer om å lage en restaurant med vietnamesisk mat i Norge.

Hun trives bare delvis i det glamorøse rampelyset som følger henne i Vietnam og Hollywood.

- Jeg er skikkelig norsk, og trives best med den comfy stilen her hjemme, med jeans og joggesko. Når jeg er hjemme og har Norge som base, kan jeg sette meg på gOlvet på Oslo S når jeg venter på toget. Og ingen bryr seg. Jeg er veldig norsk, nede på jorda.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer