Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norges heteste partyløver

Henriette Lien (30) er Norges største premiereløve, og kan velge og vrake i kule premierefester.

Det samme kan Thomas Giertsen. Men øverst på arrangørenes drømmeliste står kronprins Haakon. På settet på «Hotel Cæsar» dumper det ukentlig ned premiereinvitasjoner til skuespillerne - fra filmselskaper, teatre, tv-kanaler, bedrifter og utesteder. Og landets ubestridte premieredronning er Henriette Lien.

Nylig ble hun kåret til den største merkevaren for norsk tv av analyseselskapet rampco.com, som har spurt en rekke ungdommer hvilke tv-fjes de setter høyest.

Populære fjes

- «Hotel Cæsar»-gjengen blir invitert på utrolig mye. De er populære fjes, og har du dem på premieren, får du bilder på trykk. Elin Tvedt er også veldig populær, men hun går lite på den type ting, sier Bjarne Laastad, presseansvarlig for «Hotel Cæsar» i TV2.

Standupshow på Scene West i Oslo har også høy kjendisfaktor, og Elina Krantz i Stand Up Norge har sin egen hitliste over kjendisinviterte.

- Wenche Foss er min ultimate premierediva. Og kronprinsen. Han kommer ikke på premierene, men han kommer ofte seinere. Thomas Giertsen er gjev å ha på premierer. «Hotel Cæsar»-gjengen er jeg lei, sier Elina Krantz, som inviterer rundt 50 VIP-gjester per premiere.

- Jeg har til og med blitt oppringt av skuespillere som ville stå på lista, ler Krantz.

De gode gamle

Henki Kolstad var i alle år den ubestridte premiereløve her hjemme, og henger fortsatt med. Særlig revypremierer trekker kjendisveteraner som Elsa Lystad, Arve Opsahl, Elisabeth Andreassen, Wenche Myhre, Hege Schøyen, Guri Schanke, Øivind Blunck og Yngvar Numme.

- Problemet er at vi har for få kjendiser i Norge. Derfor går de samme igjen, sier Elina Krantz.

<B>KASTER GLANS:</B> Henriette Lien fra «Hotel Cæsar» er pop på fest.
<B>OFTE INVITERT:</B> Thomas Giertsen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media