Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Festspillutstiller Rødland:

Norges kanskje mest ettertraktede samtidskunstner: Hinsides pent og stygt

Festspillutstiller Torbjørn Rødlands fotografier er konkrete bilder av en konkret verden. Men motivene tar først og fremst sikte på å si noe om oss som ser på.

SØTT OG VULGÆRT: «Like deler nordisk melankoli, japansk cuteness og amerikansk vulgaritet», har Torbjørn Rødland beskrevet arbeidet sitt som. I Bergen Kunsthall kan du ta Norges kanskje mest ettertraktede samtidskunstner akkurat nå, nærmere i øyesyn.
SØTT OG VULGÆRT: «Like deler nordisk melankoli, japansk cuteness og amerikansk vulgaritet», har Torbjørn Rødland beskrevet arbeidet sitt som. I Bergen Kunsthall kan du ta Norges kanskje mest ettertraktede samtidskunstner akkurat nå, nærmere i øyesyn. Vis mer

Hvordan kan vi egentlig kjenne verden? Det er et spørsmål gammelt som tiden selv, og følgelig noe både religionen og naturvitenskapen, filosofien og kunsten alltid har balet, med på ulikt vis. Den materielle verden ligger til skue foran oss i klare dagen, mye av den har vi også laget selv i form av ting, men for enkelte av oss blir den likevel et mysterium som aldri helt kan begripes eller kontrolleres. Den forblir i mange henseender gåtefull.

«Gåtefullt» er også et mye brukt ord i beskrivelsen av kunst. Det er et slapt og veikt ord, noe man griper til når man egentlig ikke har så mye fornuftig å si om det man ser. Men i møte med Torbjørn Rødlands fotografier, et møte som for mitt vedkommende har vart i 20 år i og med at vi tilhører samme generasjon i norsk kunstliv, er jeg stadig i beit for å komme opp med noe bedre, mer treffende og dekkende.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

6 MÅNEDER*

HELGETILBUD

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr (10 kr per måned) 0,33 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV 1 UKE FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr 1 uke 0,14 kr per dag

**Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?