SØTT OG VULGÆRT: «Like deler nordisk melankoli, japansk cuteness og amerikansk vulgaritet», har Torbjørn Rødland beskrevet arbeidet sitt som. I Bergen Kunsthall kan du ta Norges kanskje mest ettertraktede samtidskunstner akkurat nå, nærmere i øyesyn.
SØTT OG VULGÆRT: «Like deler nordisk melankoli, japansk cuteness og amerikansk vulgaritet», har Torbjørn Rødland beskrevet arbeidet sitt som. I Bergen Kunsthall kan du ta Norges kanskje mest ettertraktede samtidskunstner akkurat nå, nærmere i øyesyn.Vis mer

Festspillutstiller Rødland:

Norges kanskje mest ettertraktede samtidskunstner: Hinsides pent og stygt

Festspillutstiller Torbjørn Rødlands fotografier er konkrete bilder av en konkret verden. Men motivene tar først og fremst sikte på å si noe om oss som ser på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvordan kan vi egentlig kjenne verden? Det er et spørsmål gammelt som tiden selv, og følgelig noe både religionen og naturvitenskapen, filosofien og kunsten alltid har balet, med på ulikt vis. Den materielle verden ligger til skue foran oss i klare dagen, mye av den har vi også laget selv i form av ting, men for enkelte av oss blir den likevel et mysterium som aldri helt kan begripes eller kontrolleres. Den forblir i mange henseender gåtefull.

«Gåtefullt» er også et mye brukt ord i beskrivelsen av kunst. Det er et slapt og veikt ord, noe man griper til når man egentlig ikke har så mye fornuftig å si om det man ser. Men i møte med Torbjørn Rødlands fotografier, et møte som for mitt vedkommende har vart i 20 år i og med at vi tilhører samme generasjon i norsk kunstliv, er jeg stadig i beit for å komme opp med noe bedre, mer treffende og dekkende.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn