Norges kunstelite vil redde Lambda

Toppsjefene ved Norges største kunstinstitusjoner sammen for nytt Munch-museum i Bjørvika.

HER SKAL MUSEET LIGGE: Topptung aksjonsgruppe på tomta der Lambda har vært planlagt. Fra venstre: Erlend Høyersten (Bergen Kunstmuseum), Mats Stjernstedt (Kunstnernes hus) Audun Eckhoff (Nasjonalmuseet), Jørn Mortensen (Kunsthøgskolen), Tone Hansen (Henie Onstad), Gunnar Kvaran (Astrup Fearnley) og Stein O. Henrichsen (Munch-museet) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HER SKAL MUSEET LIGGE: Topptung aksjonsgruppe på tomta der Lambda har vært planlagt. Fra venstre: Erlend Høyersten (Bergen Kunstmuseum), Mats Stjernstedt (Kunstnernes hus) Audun Eckhoff (Nasjonalmuseet), Jørn Mortensen (Kunsthøgskolen), Tone Hansen (Henie Onstad), Gunnar Kvaran (Astrup Fearnley) og Stein O. Henrichsen (Munch-museet) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag møtes politikerne i byutviklingskomiteen i Oslo kommune. Der skal etter planen opposisjonspartiene, som har flertall i Oslo, vedta avtalen om å skrinlegge Lambda — og be om utredning av Munch-museum på Tøyen eller i Nasjonalmuseet.

- Nå oppfattet vi dette som kritisk, og bestemte oss for å slå på stortromma, sier Audun Eckhoff — direktør ved Nasjonalmuseet.

Han har samlet sammen lederne ved Astrup Fearnley-museet, Henie-Onstad Kunstsenter, Bergen Kunstmuseum, Munchmuseet, Kunstnernes hus og Kunsthøgskolen, for å markere at det er bred enighet i kunstmiljøet om at Lambda i Bjørvika må realiseres.

- Vi appellerer til alle Oslos politikere om at de revurderer sitt syn. Nå har de valget mellom å skyte seg selv i foten, eller å vise vei inn i framtida, sier Eckhoff.

- Tilhører hele verden Fra før har en arkitektkonkurranse pekt ut Lambda som vinner, Munch-museets ulike fagavdelinger har i en rapport konkludert med at bygget er godt egnet. 100 millioner kroner er allerede i brukt i planleggingen av museet. Lambda er så nære målstreken som det er mulig å komme, etter at kravet om et nytt museum for Munchs verdenskjente kunst har vært gjenganger i den offentlige debatten i flere tiår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer