Nesset-saken

Norges mest beryktede seriemorder blir tv-serie

Sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset (82) ble i 1983 dømt for å ha drept 22 mennesker.

I ORKDAL: Her ser vi den tidligere politietterforskeren Asbjørn Hansen og TV 2-programleder Jens Christian Nørve i «Åsted Norge» under opptak av true crime-serien om sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset, som for 35 år siden ble tiltalt og dømt for å ha drept 22 gamle og hjelpeløse beboere ved Orkdal syke- og aldersheim. Foto TV 2
I ORKDAL: Her ser vi den tidligere politietterforskeren Asbjørn Hansen og TV 2-programleder Jens Christian Nørve i «Åsted Norge» under opptak av true crime-serien om sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset, som for 35 år siden ble tiltalt og dømt for å ha drept 22 gamle og hjelpeløse beboere ved Orkdal syke- og aldersheim. Foto TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 er i gang med å lage en dokumentar om Norges beryktede seriemorder, Arnfinn Nesset. Det skriver avisa Sør-Trøndelag.

Programleder Jens Christian Nørve bekrefter at han har vært i Orkdal i forbindelse med en ny serie om landets verste seriemorder.

Opptak i Orkdal

- TV 2s faktaavdeling har i lengre tid jobbet med en true crime-serie om Arnfinn Nesset. Tidligere politietterforsker Asbjørn Hansen og jeg i «Åsted Norge»-redaksjonen er også koblet på saken, sier Jens Christian Nørve.

Han opplyser at Asbjørn Hansen og han selv var i Orkdal for et par uker siden.

Sykepleier Arnfinn Nesset ble ansatt som sykepleier ved Orkdal sjuke- og aldersheim i Trøndelag, og i 1977 ble han bestyrer for sykehjemmet. I 1983 ble han dømt for å ha drept 22 mennesker i løpet av en tyveårsperiode.

Drepte med giften Curacit

Ingen har til nå løst gåten Arnfinn Nesset. Rettssaken mot sykehjemsbestyreren av Orkdal sjuke- og aldersheim varte i fem måneder. Historien og personen Arnfinn Nesset blir fremdeles betraktet som en gåte.

I løpet av rettssaken ble det aldri avdekket hva som var Nessets motiv for å ta livet av eldre og hjelpeløse mennesker.

RETTSSAKEN: Sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset (46 år i 1982) ble tiltalt for overlagt drap på 25 pasienter ved Orkdal sjuke- og aldersheim - her med forsvarer Alf Nordhus. Han ble dømt for 22 drap året etter. Foto: NTB Scanpix
RETTSSAKEN: Sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset (46 år i 1982) ble tiltalt for overlagt drap på 25 pasienter ved Orkdal sjuke- og aldersheim - her med forsvarer Alf Nordhus. Han ble dømt for 22 drap året etter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skjedde ved at han skal ha gitt pasientene og de eldre beboerne det åndedrettslammende medikamentet Curacit. Nesset benektet hele tida straffskyld, men ble dømt på en rekke indisier - som bl.a. innkjøp av anestesipreparatet Curacit ved hjelp av falske resepter.

Dømt til 21-års fengsel

Arnfinn Nesset ble dømt til lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Han ble dømt for 22 av de 25 drapene han sto tiltalt for å ha utført. En av landets daværende mest kjente advokater, Alf Nordhus, var forsvarer for Nesset.

- Vi er i gang med innspillingen av en dokumentar om seriemorderen Arnfinn Nesset, bekrefter TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl.

- Det er «Åsted Norge»-redaksjon som lager denne serien for TV 2. Drapene og saken er av Norges største kriminalsaker gjennom tidene. Vi har ikke bestemt når serien kommer, men den kan allerede bli vist til høsten, sier kommunikasjonssjef Dahl til Dagbladet.

Bok om seriemordenen

Forfatter og journalist Simen Sætre er i gang med å skrive bok om den gåtefulle seriemorderen. Det er forlaget Cappelen Damm som skal gi ut boka.

Til nettstedet Bok365 forteller Sætre hva som fikk han til å gå løs på en så spesiell historie:

- Orkdal-saken er noe som vi husker som noe fjernt. Men som også har noe uforklarlig ved seg, som en uløst gåte. Slik jeg ser det er det aldri forklart hva som skjedde, hva som eventuelt skulle ha vært Nessets motiv. Det finnes også en rekke dokumenter som aldri har vært framme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer