Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Politihøgskolen

Norges mest fornøyde studenter

Høyre vektlegger de politifaglige vurderingene, og det studentene selv mener.

POLITIHØGSKOLEN: - Når regjeringen flytter statlige arbeidsplasser ut av Oslo styrkes distriktene, skriver Kårstein Eidem Løvaas i et svar til Frp's Ulf Leirstein.
POLITIHØGSKOLEN: - Når regjeringen flytter statlige arbeidsplasser ut av Oslo styrkes distriktene, skriver Kårstein Eidem Løvaas i et svar til Frp's Ulf Leirstein. Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Å flytte Politihøgskolen ut av Oslo er fornuftig både samfunnsøkonomisk og for skolens 650 studenter». Det skrev Frp's Leirstein i Dagbladet, og jeg kan bekrefte at det stemmer. Der stanser vår enighet. Han fokuserer på eiendomspriser, og peker på Moss, Lillestrøm eller Drammen.

Jeg forstår at den nye konstruksjonen Viken ønsker en utdanningsinstitusjon. Da er det synd at Frp ikke er opptatt av de viktigste forholdene når det gjelder framtidig plassering av en politihøgskole, det politifaglige og et godt studentmiljø.

Skulle man ta Frp på alvor og bruke eiendomspriser som det eneste argumentet vil de tre Oslo-nære byer tape sammenliknet med både Larvik og Kongsvinger. Høyre vektlegger heller de politifaglige vurderingene, og det studentene selv mener. Politihøgskolens avdeling i Larvik har Norges mest fornøyde studenter uansett fag. Larvik tilbyr også skreddersøm av lokaler og øvingsområder i samråd med Politiets egne behov. Tomten er klar, og lokalmiljøet er enstemmig positive.

Når regjeringen flytter statlige arbeidsplasser ut av Oslo styrkes distriktene. Det kommer de eksisterende avdelingene til gode, da Kongsvinger og Larvik ligger godt utenfor hovedstadsregionen. Med en bred enighet om å flytte skolen, må vi være åpne for en prosess der Politiet involveres, og at vi ser på betydningen av eksisterende fagmiljø.

En politihøgskole i Larvik vil ligge midt i Norges suverent største klynge av foretak og institusjoner som arbeider med sikkerhet og beredskap. Aksen Grenland-Horten, med Larvik omtrent i midten, er Norges sikkerhet- og beredskapsregion nummer en. Vi må lytte til politiets vurderinger, og samtidig være bevisste på hvor eiendomsprisene er gunstige. Det er ikke i de byene som i praksis henger sammen med Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!