- Norges mest spennende band

Engelsk platebransje inntar Oslo i helgen. Hvem tror du de skal kikke på?

(Dagbladet.no): Bergensbandet Lorraine har fått en glimrende start i England, og har blant annet skaffet seg platekontrakt med den engelske avdelingen av storselskapet Sony BMG.

- De er nok det mest spennende norske bandet for tida, sett med britiske øyne. Det er i hvert fall en stor «buzz» i platebransjen rundt dette bandet nå, fortalte Alex Needham, journalist i det britiske musikkmagasinet NME, til Dagbladet.no tidligere i høst.

- Lorraine framstår som det mest spennende og friskeste bandet jeg har hørt på lenge, uttalte Sony BMG-direktør Ged Doherty til det prestisjetunge magasinet Music Week.

Lørdag spiller bandet på Mono i Oslo, og en rekke prominente britiske bransjefolk står på gjestelista.

- Vi har fått melding om at det kommer rundt 24 stykker. Det dreier seg stort sett om presse, radio og tv. Samt en del fra plateselskapet i England, forteller Kai Roboele i bandets norske plateselskap Waterfall til Dagbladet.no.

I går spilte Lorraine da en rekke av toppsjefene i SonyBMG var samlet i London.

Bandet debuterte med langspilleren «The Perfect Cure» i 2003. Den nye plata er ferdig innspilt, og den første singelen er ventet i løpet av mars.

FÅR SJANSEN: Britisk platebransje tar imot Lorraine med åpne armer. Nå er det opp til bandet selv å vise at de er bra nok. FOTO: LORRAINEMUSIC.COM
FÅR SJANSEN: Britisk platebransje tar imot Lorraine med åpne armer. Nå er det opp til bandet selv å vise at de er bra nok. FOTO: LORRAINEMUSIC.COM Vis mer