Norges nye Bollywood-prinsesse

Mahek Chahal (31) fra Oslo er en av stjernene i Bollywoods nye storsatsning. Se video fra filmen.

Oslojenta Mahek Chahal har en av rollene i den nye Bollywood-produksjonen «Yamla Pagla Deewana».

Filmen har et budsjett på mer enn 10 millioner dollar, og noen av Bollywoods største stjerner på rollelista.

- Dette er utrolig stort, sier Chahal, som er i Norge i forbindelse med filmens norske premiere.

- Jeg er på vei opp i en helt annen liga nå. Etter ti år med hardt arbeid løsner det endelig.

- Fram til nå har jeg fått utallige dører slengt i trynet, men nå åpnes de for meg. Forhåpentligvis kan jeg nå begynne å velge roller, forteller Chahal entusiastisk.

Levende legende Dharmendra Singh Deol som Chahal spiller mot i filmen er en av Indias absolutt største stjerner. Han har spilt i bortimot 250 filmer iløpet av en karriere som strekker seg over femti år.

Chahal gjør en såkalt «special appearance» i filmen, et dansenummer sammen med filmstjernen og hans to sønner.

HJEMME FRA BOLLYWOOD: Norske Mahek Chahal fra Rødtvedt i Oslo, har de siste elleve åra jobbet seg sakte opp i den indiske filmhovedstaden. Nå er hun aktuell i Bollywood-blockbusteren «Yamla Pagla Deewana» sammen med en av Bollywoods store stjerner gjennom femti år, legendariske Dharmendra Singh Deol. Foto: Espen Røst / Dagbladet
HJEMME FRA BOLLYWOOD: Norske Mahek Chahal fra Rødtvedt i Oslo, har de siste elleve åra jobbet seg sakte opp i den indiske filmhovedstaden. Nå er hun aktuell i Bollywood-blockbusteren «Yamla Pagla Deewana» sammen med en av Bollywoods store stjerner gjennom femti år, legendariske Dharmendra Singh Deol. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

- Dharmendra er en levende legende, og det var en stor ære og få spille mot en av hans kaliber, forteller Chahal.

- Han er helt der oppe med Amitabh Bachchan og Aishwarya Rai, og er på en måte Bollywoods Anthony Hopkins.

- Til og med besteforeldrene mine er fan av han, og de er selvfølgelig veldig stolte over at jeg nå har jobbet med han, sier Chahal.

Ville bli Bollywoodstjerne Det er mer enn ti år siden norsk-punjabiske Mahek Chahal pakket sekken og flyttet fra Oslo til den indiske filmhovedstaden.

- Jeg trodde jeg skulle komme til Bollywood og bli stjerne med en gang, fortalte hun til Dagbladet Fredag i 2007.

- Men så var det sytti tusen andre i samme ærend, liksom. Jeg kom fra Norge med den tankegangen at hvis jeg er ærlig, vennlig og oppfører meg fint mot andre, oppfører de seg fint mot meg. Sånn var det ikke, forteller Chahal.
 
Mahek begynte å gå motevisninger og gjorde over førti reklamefilmer for sjokolade, hårfarge og kjøleskap. Hun lærte seg å snakke hindi, gikk i skuespillerlære og tok undervisning i indisk dans.

Så, i 2002, fikk hun sin første rolle i filmen «Nayee Padosan». Siden har hun hatt større og mindre roller i 17 Bollywood-produksjoner.

- Den første filmen gikk ganske bra, og det er faktisk produsenten fra den, som skaffet meg jobben i «Yamla Pagla Deewana», forteller Chahal.

- Han sier at jeg er hans lykkemaskot, siden det gikk så bra den gangen tror han det vil gå bra med denne filmen også, sier hun og ler.

- Fabelaktig skuespiller Når Dagbladet ringer regissør Saamir Karnik, og lurer på hvilke kvaliteter norske Mahek Chahal har, som gjør at hun er med i hans siste film, svarer han entusiastisk:

- Mahek er helt fantastisk. Hun har en innlevelse og et uttrykk som gjør henne svært spesiell.

-Hun er en fabelaktig skuespiller og en dyktig danser, forteller den anerkjente Bollywood-regissøren på telefon fra Mumbai.

Vil bygge bro Chahal forteller at hun har andre planer enn bare å være foran kameralinsene.

- Jeg håper jeg får sjansen til å produsere egne filmer en dag, forteller hun.

- Med Slumdog Millionaire fikk et vestlig publikum øynene opp for indisk film, min drøm er å bygge bru mellom norsk og indisk filmbransje.

LEGENDE:Dharmendra Singh Deol (t.h) har i mer enn femti år vært en av de store navnene på Bollywoods stjernehimmel. Her sammen med en av de andre store Amitabh Bachchan (t.v). Foto: AFP/Scanpix
LEGENDE:Dharmendra Singh Deol (t.h) har i mer enn femti år vært en av de store navnene på Bollywoods stjernehimmel. Her sammen med en av de andre store Amitabh Bachchan (t.v). Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg har blant annet tenkt på muligheten for å lage en film om min Bollywood-reise. Fra oppveksten på Rødvedt i Groruddalen, og hele veien fram til en av verdens største filmbyer, og livet man møter der som ung og håpefull, sier Chahal.

- Jeg var skikkelig norsk når jeg gikk på Rødvedt skole; ville ikke vise min indiske bakgrunn, skjulte hvitløksånden, og benektet at familien min gikk tradisjonelt kledd. Jeg levde med forventninger fra to forskjellige kulturer, men jeg torde å gå min egen vei.

-Jeg har ofret utrolig mye for å komme dit jeg er idag, Det har vært en veldig tøff, men selvfølgelig også, en fantastisk reise.

- Jeg er ganske sikker på at min historie kunne vært et fint utgangspunkt for en norsk bollywoodfilm, sier Chahal til Dagbladet.

«Yamla Pagla Deewana» har verdens-premiere samtidig i Mumbai, Dubai og i Oslo, fredag 14. Januar.

FRA GRORUDDALEN TIL BOLLYWOOD: For omlag ti år siden forlot Mahek Chahal Norge for å bli Bollywood-skuespiller i Mumbai.  - Etter mange år med hardt arbeid og stengte dører, er jeg endelig på vei opp i en annen liga, sier Chahal entusiastisk. I 2007 møtte Dagbladet Fredag henne i Mumbai. Foto: Espen Røst / Dagbladet
FRA GRORUDDALEN TIL BOLLYWOOD: For omlag ti år siden forlot Mahek Chahal Norge for å bli Bollywood-skuespiller i Mumbai. - Etter mange år med hardt arbeid og stengte dører, er jeg endelig på vei opp i en annen liga, sier Chahal entusiastisk. I 2007 møtte Dagbladet Fredag henne i Mumbai. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 293377649


Varnish cache server