Norges nye filmstjerner

Susan Badrkhan (26) og Mads Ousdal (29) er vårens par på filmduken. I går inviterte de kulturministeren og andre prominenser til førpremiere på «Bryllupet».

Allerede før premieren i dag har Leidulv Risans «Bryllupet» bidratt til debatten om tvangsekteskap og kjærlighet på tvers av kulturgrensene. Tom (Mads Ousdal) og Samira (Susan Badrkhan) studerer biokjemi og jobber sammen på en forskingsoppgave. De blir etter hvert forelsket, noe som skaper store problemer i Samiras muslimske familie. Hennes familie blir ikke videre begeistret over hennes tanker om å dele framtida med en nordmann.

Ærlig forsøk

- Dette er et ærlig forsøk på å fortelle en historie som tvinger oss til å tenke gjennom dette temaet. Jeg opplever dette som en fortelling som går bak avisoverskriftene, sier kulturminister Ellen Horn, som tok med datteren Emilie (14) på kino.

Førpremieren på Soria Moria var også godt besøkt av NRK-folk. Det skulle bare mangle. «Bryllupet» var opprinnelig en femte episode av Risans NRK-dramaproduksjon «Fire høytider», som kommer seinere.

- En viktig film

NRKs styreformann Kåre Willoch var mektig imponert over det han fikk se.

- Dette er en svært viktig film. Mitt umiddelbare inntrykk er at den er velkomponert og velspilt. Men vel så viktig er det at dette er et godt utspill i den pågående debatten om tvangsekteskap. En viktig debatt for hele samfunnet.

Hovedrolleinnehaver Susan Badrkhan ble en smule utslått etter visningen i går.

- Det har bare vært så utrolig stressende i det siste, sa hun og så litt svimmel ut.

FORBUDT PAR: I filmen «Bryllupet» blir Susan Badrkhan og Mads Ousdal forelsket i hverandre.