Norges nye musikalstjerner

En ny scenegenerasjon er på vei, og ungdommene i «Grease» har fått skikkelig drahjelp fra kritikere og publikum etter premieren på den energiske teenage-musikalen fylt med kåtskap, nysgjerrighet og pur livsglede.

- Dette er folk som behersker både sang, dans og det verbale. De er jo også så disiplinerte og proffe at...ja, en kar som meg må skjerpe seg, sier teatersjef Tom Sterri til Dagbladet.

Satser ti millioner

Med denne store musikalsatsingen har også revykongen Tom Sterri fulgt opp revylegenden Einar Schanckes inderlige bønn om å sørge for at revy- og musikalnorge ikke havner på gamlehjem. Sterri har sammen med produsent Anita Nyhagen og Turnéselskapet A/S gravd dypt i pengesekken og satset på nye og unge fjes. Etter det Dagbladet erfarer er vel ti millioner kroner satset på de nye og unge fjesene.

- Det eneste store navnet her er navnet på musikalen, sier Sterri.

Han krever å bli trodd på at satsingen på de unge, ukjente personene ikke er gjort først og fremst for å tjene penger.

- Vi ser dette i første rekke som en investering for framtida. Hadde vi gått for pengene, hadde vi reist på turné med et par kjente navn.

- Har du planer for disse nye ansiktene etter «Grease»?

- Ja, vi holder på med det nå. Vi vil absolutt arbeide videre med disse menneskene, og vi føler en forpliktelse.

- Umasse talenter

I to og et halvt år har Sterri og hans medarbeidere på Chat Noir og ABC-teatret jobbet med å sette opp produksjonen i Norge. I februar gjennomførte de en av Norges mest omfattende auditioner rundt om i landet. Hele 1200 unge var inne til audition. Til slutt sto 18 personer igjen, og sammen med et overbevisende orkester og Wayne McKnights gode regi og koreografi ligger mye til rette for at musikalen vil gå sin seiersgang over hele landet.

- Jeg er imponert over nivået rundt om i Norge. Det er utrolig mange talentfulle ungdommer, sier Sterri, som spesielt har merket seg at Bårdar-akademiet i Oslo etter hvert er en utklekkingsanstalt.