POPULÆR: Synnøve Macody Lund opplever stor suksess med «Hodejegerne» på kino. Foto: Jo Straube
POPULÆR: Synnøve Macody Lund opplever stor suksess med «Hodejegerne» på kino. Foto: Jo StraubeVis mer

Norges nye stjerneskudd skal gi ut bok

- Drømmen er å bli forfatter, sier Synnøve Macody Lund fra «Hodejegerne».

(Dagbladet): For halvannen måned siden var nysingle Synnøve Macody Lund (35) ukjent for de fleste. Etter å ha blitt sett av flere hundretusen nordmenn på kino som kjæresten til Aksel Hennie i «Hodejegerne» er hun blitt Norges nye stjerneskudd.

Nå skal hun lage dokumentar og bakomfilmen til tidenes største norske filmproduksjon «Kon-Tiki». Ambisjonen er at det skal bli tidenes beste ekstramateriale.

- Jeg skal lage to dokumentarer. En kick ass-bakomfilm og en mer seriøs dokumentar som skal sendes på tv før premieren. Denne vil dra veksler på den historiske presentasjonen av Thor Heyerdahl og Kon-Tiki-ferden, og den prosessen vi kan presentere gjennom selve spillefilmen og innspillingen, forteller hun.

Synnøve Macody Lund har med andre ord hektiske dager. I forrige uke hadde «Hodejegerne» premiere i Tyskland, Danmark og Finland.

Skal skrive bok Hos danskene har filmen havnet på kinotoppen.

- Det er helt fantastisk. Man får en «larger than life»-følelse. Det er også deilig at de ikke vet at jeg er en amatør, fortsetter hun og ler.

Synnøve Macody Lund forteller at hun ble kontaktet av et stort forlag for å gjøre en bok på bakgrunn av at de hadde lest at hun skrev masse.

- Jeg har alltid hatt lyst til å bli forfatter. Akkurat nå er jeg er veldig i startgropen, men akkurat nå har jeg ikke tid.

Den amerikanske forfatteren Paul Auster og tsjekkiske Milan Kundera nevner hun som sine forbilder.

- Men det kommer til å ta måneder før jeg for gjort noe med boken nå. Akkurat nå er det ikke rom for det.

Kaldt miljø For Synnøve Macody Lund er det et stort steg å få gitt ut en bok. Hun forteller at hun er ekstremt selvkritisk og at hun hele tiden er redd for å ikke lykkes. Ikke en gang foreldrene fikk lese stilene hennes fra skolen. Det på tross av toppkarakterer.

Etter litteratur i Bergen flyttet stordjenten til Stockholm for å studere filmvitenskap.
 
- Jeg synes miljøet i Stockholm var kaldt. Man skal være så jævla trendy. Jeg følte meg veldig fremmedgjort, forteller hun.

Hun forlot Stockholm, dro til Lillehammer for å lære å lage dokumentarfilm. I dag stortrives hun i Oslo med barn og jobb.

I begynnelsen av måneden ble det kjent at hun og samboer Christer Falck (42) hadde gjort det slutt og bestemt seg for å flytte fra hverandre. Macody Lund ønsker ikke å kommentere bruddet overfor Dagbladet.

Søsteren forbilde - Hvem er det som har inspirert deg mest?

- Min søster. Hun er en multikunster. Synger, maler, designer og er veldig klok. Hun er min tvillingsjel, forteller hun.

Søsteren var den eneste som gikk med hatt på Stord.

- Det skapte en masse problemer for meg. Ikke ble det bedre av at vi ikke turte å snakke med noen. Vi ble nok oppfattet av mange som to personer fra en annen planet, sier hun og ler.