Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Odeon kino

Norges nye storstue tilbyr det ypperste, men det koster

900 kroner for en familie på fire.

FÅ EN OMVISNING: Odeon kino har Norges aller største kinolerret i hovedsalen, og skal vise filmer i formatet «IMAX». Video: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Odeon kino på Storo i Oslo åpner torsdag, og selv om store deler av hovedstadens nye filmgigant er bygd under bakkenivå, satser Odeon skyhøyt. Lokkemiddelet overfor kinopublikummet i hovedstadsområdet er de svært tunge investeringene som er gjort i det fremste innen kinoteknologi og komfort.

Dermed får Oslo-kinoene til Nordisk Film Egmont, særlig Colosseum på Majorstuen, knallhard konkurranse. Totalkapasiteten for alle de 14 kinosalene på Odeon er på hele 1715 personer.

GIGANTISK: Oslos nye kinokompleks, Odeon, er en gigantisk satsing fra SF Kino, og ligger på Storo i Oslo. IMAX-lerretet er på nærmere 15 ganger 25 meter og gir en helt unik filmopplevelse.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GIGANTISK: Oslos nye kinokompleks, Odeon, er en gigantisk satsing fra SF Kino, og ligger på Storo i Oslo. IMAX-lerretet er på nærmere 15 ganger 25 meter og gir en helt unik filmopplevelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Vi er superfornøyd, og håper folk vil komme å oppleve kinosenteret vårt, også alle dem utenfor Oslo. Helhetsopplevelsen på dette kinosenteret får du ikke noe annet sted i Norge, sier Odeon-sjef Ivar Halstvedt til Dagbladet.

Han forteller at et kinosenter i denne størrelsen har vært en drøm internt i selskapet, som denne våren bytter navn fra SF Kino til Odeon kino, i 19 år.

STOLT KINOSJEF: Administrende direktør i Odeon, Ivar Halstvedt, viste stolt fram selskapets nye kinosenter.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STOLT KINOSJEF: Administrende direktør i Odeon, Ivar Halstvedt, viste stolt fram selskapets nye kinosenter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

900 kroner

Åpningen av Odeon sammenfaller med det som for mange er kinohøytid, nemlig påske, men hva vil en familietur til IMAX-salen til Odeon koste for en familie på fire? Billig blir det ikke.

- En vanlig forestilling koster det samme her som på andre kinoer, men IMAX-opplevelsen koster ekstra. Skal du ha luksussete i tillegg må du opp 40 kroner, sier Halstvedt.

En ordinærbillett i storsalen koster 225 kroner. Det vil si at en familie på fire, med barn som er gamle nok til å oppleve en Hollywood-blockbuster, à la regissør Roar Uthaugs «Tomb Raider», må ut med 900 kroner. Skal man makse komforten må en kjernefamilie ut med 1060 kroner for en kveld på IMAX-kino. Det er ingen barnerabatt i IMAX-salen, bare honnørrabatt, og de spesielle IMAX 3D-brillene er inkludert i prisen.

LUKSUS: Luksussetene på Odeon har og beinplass, justerbar varme, muligheter for å lade opp mobilen, samt elektrisk justering av rygg- og beinstøtte.Foto: Endre Vellene
LUKSUS: Luksussetene på Odeon har og beinplass, justerbar varme, muligheter for å lade opp mobilen, samt elektrisk justering av rygg- og beinstøtte.Foto: Endre Vellene Vis mer
STOR KAPASITET: Kiosken skal kunne ta unna flere hundre gjester samtidig


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STOR KAPASITET: Kiosken skal kunne ta unna flere hundre gjester samtidig Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Enorm kinosal

I de resterende 13 salene er ordinærprisen på vanlige 135 kroner. Rabattordningene er som følger: Barn under 15 år betaler 120 kroner per billett og pensjonister må ut med 121 kroner. Er det en utpreget barne- og familiefilm, som «Brillebjørn» eller «Coco» er prisen for dem under 15 år 100 kroner. Odeon kino har ikke 3D-tillegg i prisen, men utenom IMAX-salen må du sørge for egne 3D-briller.

En IMAX-kinobillett på 225 kroner begrunnes av Halstvedt med grunnlag i totalopplevelsen. Hovedsalen med sitt enorme, kurvede lerret på nærmere 15 ganger 25 meter, fylles av to laserprojektorer, en for hvert øye under 3D-filmer. Oslo er først i Norden med IMAX-teknologi basert på laserprojisering, skriver Odeon på sine hjemmesider.

- Lyden og bildet gjør at du opplever å være inni filmen. Samtidig blir det bare 160 kroner for IMAX-visningene hvor filmen ikke er fersk, sier Halstvedt.

Ser mot Norden

Bare lyd og bilde-oppsettet i IMAX-salen koster rundt 15 millioner kroner til sammen, får Dagbladet opplyst av Giovanni Dolci, administrerende direktør for IMAX Europa og Afrika.

- I Norden har man et kinopublikum som virkelig bryr seg, og søker seg til det ypperste innen filmopplevelser. Det er unikt, og er en av grunnene til at det nordiske markedet er så interessant for oss. Erfaringene våre fra IMAX-kinoen i Stockholm gjorde at vi så mot Norge og Oslo, sier Dolci.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!