- DYKTIG: Anne Lindmo har fått et program kalt opp etter seg, akkurat som Fredrik Skavlan. Nå tror hennes kolleger at hun kan bli en kvinnelig utgave. Der sammen med to av kveldens gjester, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Jon Herwig Carlsen. Foto: Anders Grønneberg
- DYKTIG: Anne Lindmo har fått et program kalt opp etter seg, akkurat som Fredrik Skavlan. Nå tror hennes kolleger at hun kan bli en kvinnelig utgave. Der sammen med to av kveldens gjester, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Jon Herwig Carlsen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Norges nye tv-dronning

Anne Lindmos kollegaer mener hun kan gi Fredrik Skavlan reel konkurranse.

(Dagbladet): I kveld har NRKs nye storsatsing «Lindmo» premiere på NRK1. Talkshowet ledes av Anne Lindmo (41), som tidligere har erfaring fra «Storestudio» og «Sommeråpent».

At hun kan bli en kvinnelig Fredrik Skavlan, ønsker hun ikke å kommentere.

- Nei, det forholder jeg meg ikke til. Jeg er lykkelig og fornøyd med dette konseptet, sier hun.

- Tv-dronning I vår skal programmet sendes på onsdager, men fra påske får hun «Skavlan»s sendetid på fredager, før programmet sendes på lørdager fra høsten.

INTIMT: Anne Lindmo har flyttet inn i et intimt studio med publikum nesten oppå fanget. Foto: Anders Grønneberg
INTIMT: Anne Lindmo har flyttet inn i et intimt studio med publikum nesten oppå fanget. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg tror «Lindmo» vil utfylle «Skavlan». Han får flere og flere internasjonale gjester, og det er plass til et program med gjester som nordmenn er mest opptatt av akkurat nå. Det er plass til en konge og ei dronning i Tv-Norge, sier Helle Vaagland, programleder for «Nasjonalgalleriet».

Hun har jobbet med Lindmo i «Storestudio», og beskriver henne som morsom. Hun tror Lindmos gode programlederevne er et resultat av et smart hode, et stort hjerte og en kjapp replikk.

- Er hun en kvinnelig versjon av Skavlan?

- Jeg tror begge er like dyktige, sier Vaagland.

- Norges beste Årets første gjester er kommentatorlegenden Jon Herwig Carlsen, som snart skal pensjonere seg, den danske tv-personligheten Mads Brügger, kulturminister Anniken Huitfeldt og Høyre-politiker Julie Brodtkorp. I likhet med «Skavlan», blir det musikk. I første sending hører vi Sisi fra Hauketo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er et talkshow med hovedvekt på norske gjester. Det skal være underholdene og ha hovedvekt på gode historier, sier Claus Weise, redaksjonssjef for programmet.

Lindmo har tidligere beskrevet programmet som en del av ei ny gullrekke på NRK. Det sier Wiese seg enig i. Han mener det er gunstig å varme opp publikum før programmet flyttes til lørdager til høsen.

KOLLEGA:  Hilde Hummelvoll 

Foto: SIGURD FANDANGO/Dagbladet
KOLLEGA: Hilde Hummelvoll Foto: SIGURD FANDANGO/Dagbladet Vis mer

- Det er for å komme igang så snart som mulig, og det er heller ikke dumt at seerne blir kjent med henne. Det skal sendes på lørdager fordi hun er en av Norges beste programledere, sier Wiese, som trekker fram Lindmos enestående verbalitet som en viktig egenskap.

Lindmo har mottatt bransjeprisen Gullruten hele tre ganger for årets beste kvinnelige programleder og hun har fått seerprisen. Det er Riksmålforbundets pris for god språkbruk på tv.

- Reel konkurranse Tidligere NRK-profil Hilde Hummelvoll er ikke i tvil om at Lindmo kan nå langt.

- Hun trenger ikke å være NRKs svar på Skavlan, når hun kan bli Anne Lindmo. Hun har talent til å bli norges nye talkshowdronning. hun er faglig dyktig, morsom, har en bred folkelighet og spennende vinklinger. Hun er frisk, sier Hummelvoll.

KOLLEGA:   Helle Vaagland. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KOLLEGA: Helle Vaagland. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Hun jobbet med Lindmo i «Sommeråpent» i fjor. Hummelvoll har nå sagt opp jobben i statskanalen for å jobbe som lærer. Etter vinterfeiren tar hun med seg hele klassen for å være publikum i salen.

- Jeg tror «Lindmo» kan bli en reel konkurrent til «Skavlan», men hun må få tid til å innarbeide seg. Det har jo tatt flere år å bygge opp «Skavlan»s seertall, men hun har absolutt potensiale til å ligge på toppen når det gjelder seertall, sier Hummelvoll.

MUSIKK TIL ARBEIDET: I likehet med «Skavlan», avslutter det med musikk hos «Lindmo» også - her ser vi soulartisten Sisi. Foto: Anders Grønneberg
MUSIKK TIL ARBEIDET: I likehet med «Skavlan», avslutter det med musikk hos «Lindmo» også - her ser vi soulartisten Sisi. Foto: Anders Grønneberg Vis mer