Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Norges peneste og kuleste dame» slutter i Montée

- Det er forferdelig trist, sier Maya Vik.

PÅ EGENHÅND: Maya Vik slutter i Montée etter fem år for å jobbe med egne prosjekter. Den 10. august kommer hennes andre soloalbum. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
PÅ EGENHÅND: Maya Vik slutter i Montée etter fem år for å jobbe med egne prosjekter. Den 10. august kommer hennes andre soloalbum. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I en oppdatering på Montées Facebookside ble det i natt annonsert at bassist Maya Vik forlater bandet.

- Etter fem fine år har vi bestemt oss for å gå hver vår vei, skriver gruppa.

I teksten kommer det fram at det var en trist avgjørelse å ta, siden «et band i grunn fungerer som en familie» - men at de fortsatt er gode venner.

- Det er ikke mer dramatisk enn at jeg har lyst til å bruke tiden på mine egne prosjekter, hvor jeg kan styre helt og holdent på mine egne premisser. Det er forferdielig trist, men samtidig er det deilig å ha den friheten som jeg har nå. Jeg har spilt i band siden jeg var 19 år, sier Maya Vik til Dagbladet.

Solofokus I tillegg til å ha spilt i Monteé, har hun vært bassist i Furia, Savoy og i husbandet til «Storbynatt» med Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

I 2007 ble hun av bladet Elle Mann kåret til Norges kuleste og peneste jente, og til stadighet roses hun opp i skyene av moteeksperter for antrekk på den røde løperen.

Vik har allerede oppnådd suksess på egenhånd med soloplata «Château Faux-Coupe». Da den ble sluppet i fjor høst ble den lansert som en del av et større kunstprosjekt i samarbeid med fotograf Pål Laukli og kunstner Gary Swindell. Dagbladets anmelder ga plata terningkast 5. Den 10. august kommer hennes andre soloalbum.

Montées tredjealbum Montée har vært de siste års mest kritikerroste bandene i Norge, siden de vant Spellemannprisen for årets beste popalbum i 2009. I fjor ga de ut albumet «Rendition of You», som ble belønnet med med en femmer i Dagbladet.

Bandet jobber på sin side nå med sitt tredje album.

- På den positive siden, så er den nye musikken vi lager er veldig bra og vi gleder oss til å dele den med dere, skrivet bandet på Facebook-siden sin.

Splittes: Montée har høstet gode kritikker og plukket med seg en Spellemannspris for musikken sin. Snart kommer tredje plate - uten bassist Maya Vik. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
Splittes: Montée har høstet gode kritikker og plukket med seg en Spellemannspris for musikken sin. Snart kommer tredje plate - uten bassist Maya Vik. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media