Norges råeste thrash-band

Det er Nekromantheon, det. Se intervju med gutta her og les anmeldelse av Nekromantheon og Execration.

Nekromantheon

BYLARM: Nekromantheon er Norges beste thrash-band, enkelt og greit. Og under Bylarm-konserten på Sentrum Scene viste de med største letthet hvorfor.

For det første er det helt åpenbart at Kolbotn-gjengen har en lidenskap for det de driver med som fester seg i alle ledd. Hvert trommebrekk eller gitarsolo, hver tekstlinje og riff menes med det største alvor.

Ja, og da er det jo bare å la seg bli blåst i bakken av deres hyperaktive gammelskole-thrash.

Arild Torp er en riffmester av dimensjoner og leverer den ene halsbrekkende soloen etter den andre mens han kauker i vei om greske mørkemakter fra Hades underverden. Bassmakker og vokalstøtte Sindre Solem og trommeslager Christian Holm sørger for at publikum får rikelig med deng i mellomgulvet.

Det er et referansespekket uttrykk gutta baler med, men selv om man hører både Slayer, Sodom og Sepultura i det svært så autentiske lydbildet, finner man likevel mengder med sjel og egenart.

Nekromantheon er nemlig så overbevisende i sin thrash-entusiasme at det aldri er tvil om hvem som har signert låtene.

Execration

BYLARM: Rent visuelt er gjerne ikke Norges nye death metal-håp, Execration så veldig mye for øyet. Det tok også en liten stund før lydmannen og banet ble enige på et litt spredt befolket Sentrum Scene.

Når det er sagt, Oslobandet har absolutt mye for seg musikalsk. Deres mørke og vekselvis seige og mer oppjagede metal er et friskt tilskudd til den black metal-orienterte ekstremscenen i Norge.

Kvartetten kan meget gjerne være en slags missing link mellom de amerikanske sludge death metal-pionerene Autopsy, tidlig Cannibal Corpse og Dødheimsgard anno «Monumental Possession».

De to vokalsitene utfyller hverandre godt med sine henholdsvis gutturale og mer aggressive tilnærminger. Riffmaterien er dommedagsseig, disharmonisk, primitiv og teknisk om hverandre.

Execration kan meget vel vokse seg stor og kraftig om de fortsetter å skrive gode låter og kanskje gir litt mer av seg selv på scenen.