Norges stjerneskudd

- Det er kjempe fint å få stiftet på seg at man er en «Shooting Star», ler Ane Dahl Torp. Hun har fått æren av å dra til Berlinfestivalen i februar.

Ane Dahl Torp har nettopp derfor fått tittelen «Norges Shooting Star 2006» - fordi hun er ung og talentfull. I løpet av dagene i Berlin skal hun blant annet presenteres for skuespilleragenter og andre «Shooting Stars» fra resten av Europa.

-  Jeg grugleder meg veldig til å treffe dem, men da jeg spurte Kristoffer Joner om hvordan det var da han ble valgt til «Norges Shooting Star» - kunne han berolige meg med at det bare er søte og snille mennesker på festivalen.

-  Kjempestas

Hun synes slike situasjoner føles litt som et voksenselskap der man må kle seg pent og te seg fint.

-  Det er kjempe stas å bli valgt! Jeg synes det er veldig gøy å få dra ned dit i februar å få muligheten til å være med på det sirkuset som er der, sier Dahl Torp.

Hun forteller at det er stor spenning innad i skuespillermiljøet rundt hvem som blir valgt hvert år. Det blir regnet som en stor ære.

-  Her hjemme i lille Norge er skuespillermiljøet veldig lite, så det blir fint å kunne hente inspirasjon der nede, sier hun.

-  Beinhard jobbing

Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for film ved Norsk filminstitutt, mener dette er en unik sjanse for Dahl Torp å gjøre seg kjent.

-  Det blir beinhard jobbing. Her får hun sjansen til å bli kjent med flest mulig folk. Ane må selge seg selv i Berlin, sier Oppegaard.

TIL BERLIN: Ane Dahl Torp. <p></p>