DAB

Norges største ambassade sammenligner DAB-tvang med USAs månelanding

- Man kommer langt med litt ydmykhet, svarer amerikaner.

SKRYTER: Den norske ambassadøren til USA, Kåre R. Aas, har ansvaret for 50 ansatte. Ambassaden i Washington D.C. fylte 100 år i 2016, og skal være Norges største, ifølge hjemmesiden. Foto: NTB Scanpix
SKRYTER: Den norske ambassadøren til USA, Kåre R. Aas, har ansvaret for 50 ansatte. Ambassaden i Washington D.C. fylte 100 år i 2016, og skal være Norges største, ifølge hjemmesiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - USA var det første landet som landet mennesker på månen. Nå er Norge det første landet som slukker FM-nettet til fordel for å bare bruke DAB-radio. Et lite steg for et land, og et gigantisk steg for menneskeheten, skriver Den norske ambassaden i Washington D.C. på Facebook.

I dag starter slukkingen av FM-nettet i Norge, og Nordland er først ut. En rekke internasjonale medier følger den omstridte overgangen til et heltdigitalt radionett, som markeres med et profilert arrangement i Bodø i dag. I løpet av 2017 følger resten fylkene som perler på en snor.

Allerede klokken halv elleve i dag hadde NRK fått inn 233 telefoner fra folk som våknet til tause radioer.

- Flau post

Den norske ambassaden i USAs hovedstad er tydelig stolte av at Norge er det første landet i verden som gjennomfører et slikt prosjekt, og lenker til en CNN-artikkel om Norges «FM-drap», men referansen til astronauten Neil Armstrongs berømte sitat faller dog ikke helt i god jord.

- Dette er den flaueste posten noensinne, den kan ikke forbigås, skriver en nordmann.

- Man kommer langt med litt ydmykhet. Dette kan ikke vel ikke sammenlignes med å lande mennesker på månen, mener en amerikaner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer