Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norges svar på Grammy

Gunilla Holm er programleder når Norges nye internasjonale musikkpris, Hit 40 Award, deles ut i Oslo Spektrum 29. august. Den direktesendte utdelingen blir den norske musikkbransjens svar på Grammy, med glamour, glitter og et stjernelag av norske og internasjonale artister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte på TV2

- Jeg har ikke fattet dimensjonene ennå. Dette blir svært, sier Gunilla. Hun ble headhuntet til programlederjobben fra musikkprogrammet «hit 40.no» på TV2.

- Gruer du deg, Gunilla?
- Ikke ennå. Det er selvfølgelig skummelt, men det er jo skumle ting som er morsomme. Dette blir en kjempekul utfordring.

- Så du har ikke begynt å få mareritt ennå?
- Nei, men det kommer helt sikkert når den store dagen nærmer seg. Herregud, tenk på alt som kan gå galt!

- Har du bestemt hva du skal ha på deg under showet?
- Det var det første jeg tenkte på da jeg ble spurt! Jeg har ikke bestemt meg ennå, men jeg har lyst på noe søyleaktig. Men kjolen blir uansett en hemmelighet helt fram til showet.

Gullmikrofon

Hit 40 Award blir basert på hit 40.no-lista, som hver uke presenteres i Dagbladet, TV2 og P4. Det blir delt ut priser i ni kategorier, hvor den gjeveste er «Årets artist/gruppe». Vinneren av denne får en gullmikrofon, mens de andre åtte vinnerne får en sølvmikrofon.

- Vi har ikke tenkt å gå Spellemannprisen i næringa. Det er en pris som musikkbransjen gir til sine egne, mens Hit 40 Award er folkets pris til artistene, forteller prosjektleder Eivind Landsverk i TV2.

Det 90 minutter lange showet sendes direkte på TV2 fra Oslo Spektrum med 5000 feststemte publikummere i salen.

- De nominerte i de forskjellige kategoriene blir tatt ut fra et poengsystem basert på hvor lenge de har ligget på lista, hvor høyt oppe de har vært og så videre. Så kan seerne ringe inn og stemme fram vinneren i hver kategori, sier Landsverk og legger til:

- Vi håper dette kan bli et årlig show.

Stjernegalla

Hit 40 Award er en internasjonal pris, og TV2 håper å få flest mulig av de nominerte til Norge den 29. august.

- Hva hvis Janet Jackson blir nominert, hvordan har dere tenkt å få henne til Norge?
- Da skal vi sette himmel og jord i bevegelse. Men det er klart; enkelte ting er umulige. Men man kan gjøre mye ved hjelp av teknikk, så selv om Janet Jackson ikke er til stede selv, så kan hun sende en hilsen, sier Eivind Landsverk.

Folk i musikkbransjen vil utgjøre en stor del av publikum som seg hør og bør under slike prisutdelinger, men en del billetter vil også bli lagt ut for salg.

Og Landsverk lover en skikkelig stjernegalla den 29. august:

- Både norske og utenlandske artister skal opptre. Dessuten håper vi å kunne tilby publikum i salen mer enn bare prisutdelingen. Det er mulig vi får i stand en konsert etter at TV-sendingen er slutt, forteller han, og legger til at billettprisen sannsynligvis blir på rundt 300 kroner.

Glamour og kjendiser

TV2 har startet jakten på en mannlig makker til Gunilla, men foreløpig er det usikkert hvem det blir.

- Det er ikke så mange som vil jobbe med meg, vet du, sier Gunilla og ler høyt.

De neste åtte månedene skal hun bruke til å forberede showet, i tillegg til å lede hit 40.no to ganger i uka.

- Jeg kan love høy glamourfaktor og Hollywood-føring den 29. august. Alle A til Å-kjendisene kommer, sier hun, og understreker at hun foreløpig bare gleder seg.

- Jeg er ikke noen redd person, jeg ser på store ting som utfordringer, sier hun.

GLEDER SEG: Gunilla Holm har ikke begynt å få sommerfugler i magen ennå. -Men de kommer nok, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!