Norges svekkede troverdighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges forsøk på å bygge et moralsk imperium med prinsipielle standpunkter, er en hjørnestein i norsk utenrikspolitikk. Sri Lanka, ei lita øy i Det indiske hav, var alt som skulle til for å avsløre keiseren i hans nye klær. Norske myndighetenes handlemåter med hensyn til Sri Lanka har skadevirkninger for det norske moralske imperiet, hvis fundament ikke kan repareres. Man har ødelagt for en prinsipiell kamp mot global terror, spesielt i Afghanistan, hvor norske soldaters liv stå på spill.

Erik Solheim, som ledet de norske fredsforhandlingene, har blitt feiret som en helt på hjemmebane, men Solheim og hans tilhengere synes å ha glemt de 20 millioner srilankere – singalesere, tamiler og muslimer – som er uenige i hans politikk. Dette var det første bruddet med Norges moralske prinsipper. Politikerne og de såkalte Sri-Lanka-ekspertenes fundamentale feil var antakelsen om at konflikten på Sri Lanka var en etnisk konflikt mellom to parter, hvor LTTE representerte tamilene på Sri Lanka. Ved å lytte til de radikale stemmene i Norge, blandet ideen om en etnisk konflikt seg vakkert med en mulig løsning: separasjon! Ved å støtte en såkalt etnisk løsrivelse, avviser man et multikulturelt samfunn som har eksistert i flere tusen år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer