Norges ukjente rapp-produsent

Andreas Wille Paulsen (26) er Norges ukjente rapp-produsent. Nå skriver han låter og produserer for flere rappere på USAs vestkyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): Etter besøk hos slektninger i Seattle for seks år siden, har han arbeidet seg opp blant de fremste rapperne langs vestkysten av USA gjennom produksjonsselskapet Big Ice Productions. Oslo-mannen har vært involvert i hele 30 rapputgivelser i USA som til sammen har solgt over 100000 - og har i perioder reist i skyttel mellom Norge og statene California og Washington.

Sterke navn

De siste åra har han også samarbeidet med den norske rapperen Oral Bee, aka Anders Smedstad (23). Nå arbeider de sammen gjennom produksjonsselskapet Da Playboy Foundation om samleplata «Big Ice Oral Bee Present Da Playboy Foundation Compilation», hvor de beste låtene de har produsert for West Coast-rappere er samlet. Med på albumet er den latinske rapperen Kid Frost, som nå bare kaller seg Frost, fra Los Angeles. 40-åringen har fem millioner solgte album på samvittigheten. Jay Tee fra N2Deep, som ga ut «Velvetism» i fjor, hvor Wille Paulsen produserte fem av låtene, er også med. Baby Beesh, Bullet, Young Life og Coolnutz er også med på samleplata, som kommer ut i februar/mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer