Norges ukjente rapp-produsent

Andreas Wille Paulsen (26) er Norges ukjente rapp-produsent. Nå skriver han låter og produserer for flere rappere på USAs vestkyst.

LOS ANGELES (Dagbladet): Etter besøk hos slektninger i Seattle for seks år siden, har han arbeidet seg opp blant de fremste rapperne langs vestkysten av USA gjennom produksjonsselskapet Big Ice Productions. Oslo-mannen har vært involvert i hele 30 rapputgivelser i USA som til sammen har solgt over 100000 - og har i perioder reist i skyttel mellom Norge og statene California og Washington.

Sterke navn

De siste åra har han også samarbeidet med den norske rapperen Oral Bee, aka Anders Smedstad (23). Nå arbeider de sammen gjennom produksjonsselskapet Da Playboy Foundation om samleplata «Big Ice Oral Bee Present Da Playboy Foundation Compilation», hvor de beste låtene de har produsert for West Coast-rappere er samlet. Med på albumet er den latinske rapperen Kid Frost, som nå bare kaller seg Frost, fra Los Angeles. 40-åringen har fem millioner solgte album på samvittigheten. Jay Tee fra N2Deep, som ga ut «Velvetism» i fjor, hvor Wille Paulsen produserte fem av låtene, er også med. Baby Beesh, Bullet, Young Life og Coolnutz er også med på samleplata, som kommer ut i februar/mars.

- Dette er morsomme karer å arbeide med. Det er noe annerledes enn hva vi er vant til i Norge, sier Andreas Wille Paulsen.

- Mer enn livsstil

Rapp-produsenten vil ikke være med på at rapperne bare er opptatt av image.

- For disse karene er rapp en livsstil. De rapper om sin hverdag, men legger sikkert litt på, sier han, og har stor tro på den mer melodiøse og varierte vestkystrappen enn den mer samplebaserte, dystre og røffe rappen fra østkysten.

- Jeg liker det reine lydbildet, selvsagt med litt grombass, og gjerne litt flørt med r&b, fortsetter han, og framhever produsentene Battlecat (Snoop Dogg, Frost), Irv Gotti (Ja Rule, Ashanti) og selvsagt Neptunes, som produserer alt fra Toni Braxton til Snoop Dogg.

- Ambisjonen er å få et godt fotfeste på vestkysten, og få jobbet med enda større artister. Og jeg tror vi skal få det til!

UKJENT PRODUSENT: Oslo-mannen Andreas Wille Paulsen (til høyre) har produsert vel 20 låter for California-rapperen Jay Tee - og har medvirket på i alt 30 rapputgivelser fra USAs vestkyst. Nå er han, sammen med den norske rapperen Oral Bee, aka Anders Smedstad (23), snart klar med ei samleplate.