Norges ukjente stjernekokk

Han er venn med Kylie Minogue og har Robert De Niro som selvskreven gjest. Nå åpner han ny stjernerestaurant i Beijing.

UKJENT STJERNEKOKK: Øyvind Næsheim (30) gjør det stort som sjefskokk i Kina, og er alltid på jakt etter de perfekte råvarene. Med den japanske kokkelegenden Nobu Matsuhisa og skuespiller Robert De Niro ryggen, fikk nordmannen føst ansvar for å bygge opp en av Hong Kongs beste restauranter. Nå skal han gjøre det samme i Beijing. Foto: Kristoffer Egeberg
UKJENT STJERNEKOKK: Øyvind Næsheim (30) gjør det stort som sjefskokk i Kina, og er alltid på jakt etter de perfekte råvarene. Med den japanske kokkelegenden Nobu Matsuhisa og skuespiller Robert De Niro ryggen, fikk nordmannen føst ansvar for å bygge opp en av Hong Kongs beste restauranter. Nå skal han gjøre det samme i Beijing. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BEIJING (Dagbladet): For å forstå Øyvind Næsheims eventyrlige karriere, skrur vi klokka sju år tilbake, da han forlot kjøkkenet på Jans mat og vinhus i Stavanger og dro til London i håp om å få lære litt mer.

Med en liste prestisjerestauranter i lomma banket 23-åringen på kjøkkendører i den britiske hovedstaden. På et av stedene ble han møtt med følgende setning:

«Hvorfor i all verden vil du jobbe her? Det er et horribel sted!»

- Dette er plassen, tenkte jeg. Og etter første dag på kjøkkenet var jeg helt betatt. Det var ikke en dag jeg ikke gledet meg å gå på jobb, sier han.

Lynkarriere blant kjendiser Halvannet år senere hadde han jobbet seg opp til senior soussjef og nestkommanderende på en av Londons mest berømte restauranter. Nobu London er den japanske kokkelegenden Nobuyuki «Nobu» Matsuhisas første restaurant i Europa. Den har i dag Michelin-stjerne og regnes som en av verdens 50 beste restauranter. Skuespilleren Robert De Niro er en av Nobus nærmeste venner og samarbeidspartnere - og medeier i restaurantkjeden.

Nobu er stedet kjendisene vanker når de vil ha det beste fra det moderne japanske kjøkkenet. Og kjendiser var det nok av i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer