||| BEIJING (Dagbladet): For å forstå Øyvind Næsheims eventyrlige karriere, skrur vi klokka sju år tilbake, da han forlot kjøkkenet på Jans mat og vinhus i Stavanger og dro til London i håp om å få lære litt mer.
Med en liste prestisjerestauranter i lomma banket 23-åringen på kjøkkendører i den britiske hovedstaden. På et av stedene ble han møtt med følgende setning:
«Hvorfor i all verden vil du jobbe her? Det er et horribel sted!»
- Dette er plassen, tenkte jeg. Og etter første dag på kjøkkenet var jeg helt betatt. Det var ikke en dag jeg ikke gledet meg å gå på jobb, sier han.
Lynkarriere blant kjendiser Halvannet år senere hadde han jobbet seg opp til senior soussjef og nestkommanderende på en av Londons mest berømte restauranter. Nobu London er den japanske kokkelegenden Nobuyuki «Nobu» Matsuhisas første restaurant i Europa. Den har i dag Michelin-stjerne og regnes som en av verdens 50 beste restauranter. Skuespilleren Robert De Niro er en av Nobus nærmeste venner og samarbeidspartnere - og medeier i restaurantkjeden.
Nobu er stedet kjendisene vanker når de vil ha det beste fra det moderne japanske kjøkkenet. Og kjendiser var det nok av i London.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger