Norges underverden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kriminelle miljøer lever i et parallelt samfunn ved siden av storsamfunnet. De har sine egne regler og selvjustis. Fra tid til annen får folk flest innblikk i råskapen som finnes i disse miljøene gjennom mediene. Uavhengig av medienes fokus fortsetter individene i disse miljøene med sine forretninger, nettverkspleie både nasjonalt og internasjonalt, rekruttering, voldsutøvelse, trusler, drap og annen virksomhet som virker virkelighetsfjernt for folk flest.

Mange tenker at dette bare skjer i det kriminelle miljøet og at det ikke angår meg. Det er mye sant i det, men bildet har endret seg i de siste åra. Vi har sett at gjengene gjør opp seg imellom i tettbygde boligstrøk, på fasjonable Aker Brygge eller midt på Oslos travle gater. Nå nylig ble en ung gjengkaptein likvidert på en parkeringsplass på Haugerud. Altså midt iblant oss alle.

De siste åra har det foregått maktskifte, maktdemonstrasjon, lojalitetsbytte og forgreninger til kriminelle miljøer i Europa. Ungt blod vil ta over. Ryktene sier at de gamle har blitt «softe». De er så forsiktige at de til og med fyller ut selvangivelsen. Derfor er det de unges tur til å ta over markedet. Fiender har blitt venner og venner har blitt fiender, men motivet og drivkraften er fortsatt den samme: «Cash» og kontroll over narkotikamarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer