Ulrik Imtiaz Rolfsen og Eirik Jensen

- Norges uskyld er tatt. Folk vil ikke lenger stusse når de ser korrupte politimenn på skjermen

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen lar seg inspirere av Jensen-saken. Resultatet skal bli en spillefilm om dopsmugling.

FØLGER JENSEN-SAKEN: Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen er tilstede i Oslo tingrett for å la seg inspirere. Resultatet av researchen skal bli en spillefilm om dopsmugling, sier filmskaperen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FØLGER JENSEN-SAKEN: Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen er tilstede i Oslo tingrett for å la seg inspirere. Resultatet av researchen skal bli en spillefilm om dopsmugling, sier filmskaperen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Jeg var i samtaler om å lage film om boka til Eirik Jensen, «På innsiden», men samtidig er det litt ensidig å bare vise Jensens side, sier filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen til Dagbladet.

I RETTEN: Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
I RETTEN: Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- Dessuten ble filmrettighetene til Jensen-boka snappet opp av noen som betalte masse penger. Jeg hadde ikke råd til å være med i en budrunde, fordi jeg jobber aleine, men dette er en spennende sak, fortsetter han.

Film om dopsmugling

Regissøren, som står bak filmer som «Izzat», «Haram», «Taxi» og «Den siste revejakta», er på plass i rettssalen i Oslo tingrett. Her lar han seg inspirere av partene i saken. Nærmere bestemt politiet og påtalemyndighetene, eks-politimann Eirik Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Resultatet av researchen skal bli en spillefilm om dopsmugling, forteller Imtiaz Rolfsen.

- Jeg jobber med manuset til en spillefilm som jeg håper å få lage snart. Vi er i sluttfasen på manusskriving. Dette blir ikke en film om Jensen-saken direkte, men den handler om dopsmugling, og kanskje det er noen politimenn involvert, fleiper filmskaperen og legger til:

- Jeg lager underholdning, dette blir ikke en dokumentar.

- Uskylden er tatt

Imtiaz Rolfsen mener at korrupte politifolk ikke har vært troverdig i norsk film tidligere, men det var bare fram til at Jensen-saken tok av for tre år siden.

- Jeg er ikke interessert i forhåndsdømme Jensen på noen måte, men uansett hvordan man ser på saken er Norges uskyld tatt. Folk vil ikke lenger stusse når de ser korrupte politimenn på skjermen. Det er klart at dette er inspirerende for oss som driver med krim og gangstervirksomhet på film, sier Imtiaz Rolfsen.

Jensen-saken er den første store korrupsjonsrettssaken knyttet til norsk politi. Eirik Jensen er tiltalt for å ha tatt imot penger og andre fordeler fra hasjsmugler Gjermund Cappelen til en samlet verdi av minst 2,1 millioner kroner. Han nekter straffskyld.

- Var kongen på haugen

Regissøren har tidligere hatt kontakt med Jensen gjennom arbeidet som filmskaper.

- Jeg har forskjellige kilder, og har hatt mye kontakt med politifolk, også Jensen. Han framstår ganske annerledes nå under rettssaken.

- Hvordan da?

- Han var kanskje mer «kongen på haugen» før, men det er vel ikke lett å være like breial under en sånn rettsak som dette. Jeg kan ikke si om det er tilgjort eller ikke.

- Dikter videre

Samtidig benekter ikke Imtiaz Rolfsen at karakteren i spillefilmen kan bli inspirert av den tidligere politimannen.

- Jeg lar meg inspirere av virkeligheten hele tida. Det blir ikke dokumentarisk eller biografisk. Jeg dikter bare videre, og nå har jeg fått tillatelse til å dikte videre ved sider ved norske politifolk som ikke har vært troverdig før, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer