Norges villeste band feirer nye triumfer

Farmers Market med nytt musikalsk jordskjelv.

VILLE TONER: Farmers Market er ute med ny CD, som vanlig et løpsk fyrverkeri miks av de mest tenkelige og utenkelige innflytelser.
VILLE TONER: Farmers Market er ute med ny CD, som vanlig et løpsk fyrverkeri miks av de mest tenkelige og utenkelige innflytelser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Du må nesten være jazztrommis fra Jessheim for å kunne følge den totalt hemningsløse musikken som strømmer fra den rytmeboksen av en hjerne som har slått seg i hodet til Stian Carstensen fra Eidsvold.

Carstensen er riktignok ikke alene om å skape musikken til Farmers Market, han har nok av medkomponister med konsonanttunge navn fra Bulgaria og omegn, pluss den kjente melodiskaperen «Trad», som går igjen når Carstensen henter inspirasjon.

Øst og vest Den nye CD?en er ikke så spekket med populærkulturelle referanser som bandets forrige utgivelse, «Surfin? USSR» (2008), men den er gjennomgående preget av en høylydt sans for såkalt progrock fra tidlig 1970-tall, Emerson, Lake & Palmer, Yes, Electric Light Orchestra, King Crimson & Co., med saftig bruk av hammondorgel, fingerbrekkende akkordskift, gitarsoloer tunge nok til å løfte en flokk elefanter fra bakken, elegante anslag på akustisk gitar, pluss pluss.

Disse grepene brukes til å løfte fram melodier fra det ville Østen, altså Balkan, der folk i århundrer har snøftet foraktelig til alt som smaker av forenklinger og tregrepsmusikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer