FORSMÅDD: Bill Ward til venstre ønsker å trekke seg fra gjenforeningen med sine tidligere bandkompiser. Her sammen med Ozzy Osbourne, Geezer Butler og Tony Iommi under en pressekonferanse i Los Angeles 11.11.11.
FORSMÅDD: Bill Ward til venstre ønsker å trekke seg fra gjenforeningen med sine tidligere bandkompiser. Her sammen med Ozzy Osbourne, Geezer Butler og Tony Iommi under en pressekonferanse i Los Angeles 11.11.11.Vis mer

Norgesaktuelle Black Sabbath slår sprekker

Det har brutt ut full krangel i det legendariske heavy metal-bandet før plateinnspilling og gjenforeningsturné.

(Dagbladet): I november i fjor annonserte heavy metal-legendene at de skulle spille inn plate med originalbesetningen for første gang siden 1979.

Birmingham-kvartetten skulle også legge ut på turné med blant annet to stopp i Norge i mai. Oslo Spektrum-konserten solgte ut på få minutter, i tillegg skal britene spille på Koengen i Bergen.

Usikker fremtid Nå ser det imidlertid ut som det kan spøke for de som har gledet seg til å se den klassiske besetningen med Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler og Bill Ward.

I kveld la nemlig trommeslager Bill Ward ut en melding på sin hjemmeside om at han på dette tidspunkt ikke har mulighet til å gjennomføre gjenforeningsplanene.

- Kjære Sabbath-fans, på dette tidspunkt er det ingenting jeg heller skulle ønske jeg kunne gjøre enn å gå videre med plateinnspilling og turnering. Men slik situasjonen er nå, kan jeg ikke fortsette med mindre jeg får et kontraktforslag som er mulig å signere. En kontrakt som behandler meg med verdighet og respekt som en av originalmedlemmene av Black Sabbath, skriver han.

Ikke grådighet Videre forteller han at han i fjor handlet i god tro da han stilte til pressekonferanse i Los Angeles sammen med sine bandkamerater.  

- Dette er ikke grådighet eller et forsøk på pengeutpressing, men jeg vil ha en avtale som reflekterer mitt bidrag til bandet og alle gjenforeningene vi har gjort de siste fjorten årene.

Kreftdiagnose Tidligere i år ble bandets gitarist, Tony Iommi diagnostisert med lymfekreft. Innspillingen av den nye platen, som blir produsert av velrenomerte Rick Rubin, er derfor flyttet fra USA til England mens Iommi behandles for sykdommen.

Innbringende turné Britiske The People har anslått at den forestående turneen kan spille inn 100 millioner pund - rundt en milliard norske kroner.

Black Sabbath skal etter planen spille i på Koengen i Bergen 29. mai og i Oslo Spektrum 31. mai.