Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Britney Spears til Norge

Norgesaktuelle Britney hylles og slaktes av internasjonal presse

– Dronningen av comebacks!

REKORDSTORT OPPMØTE: Da Britney opptrådte på scenen under Brighton Pride hadde festivalen sitt største oppmøte noensinne, med hele 57 000 tilskuere. Nå roses Britney for en energifull opptreden. Foto: NTB Scanpix
REKORDSTORT OPPMØTE: Da Britney opptrådte på scenen under Brighton Pride hadde festivalen sitt største oppmøte noensinne, med hele 57 000 tilskuere. Nå roses Britney for en energifull opptreden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke til å skyve under en stol at popstjernen Britney Spears har vært gjennom en del opp- og nedturer i løpet av karrieren.

I 2007 skapte hun overskrifter da hun barberte hodet, og slo en paparazzi med en paraply. Forrige gang hun besøkte Norge var i 2014 for å promotere sin egen undertøyskolleksjon, men sist gang hun opptrådte på norsk jord var faktisk i 2004, i Oslo Spektrum.

Nå er hun tilbake med ny konsert, hele 14 år etter den forrige, og billettene ble revet vekk i løpet av minutter.

– Gleder meg

Fredag kveld klokka halv sju åpner dørene i Telenor Arena, og to og en halv time seinere skal Britney på scenen for et fullsatt konsertlokale. Blant dem som har kjøpt billett er redaktør i 730.no, Janne Monsen Tveit.

– Det virker som om Britney har det skikkelig bra om dagen. Jeg har sniktittet på noen av de forrige konsertene, og så glad, energisk og komfortabel har jeg ikke sett henne på mange år. Det virker som om Las Vegas-oppholdet har vært bra for henne, sier hun til Dagbladet.

Hun påpeker også at hun tror anmeldere kommer til å klage på at popstjerna ikke synger live når hun er på scenen, men legger til at dette er noe fansen er klar over før de kjøper billettene.

Steffen Fonn er en av tre personer som står bak fansiden «Britney Spears Norge» på Facebook, en av verdens største fangrupper for Britney. Han har store forventninger til konserten på fredag.

– Folk er raske med å dømme Britney, men de aller fleste som har sett henne live de siste åra ser hva hun har å tilby; ett forrykende show som får alle til å danse og synge. Alle, fan eller ei, har et eller annet forhold til sangene hennes opp gjennom tidene. Hun har ikke vært på topp i musikkbransjen i 20 år for ingenting, sier han til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Britney Spears er i Oslo for å promotere sin nye undertøyskolleksjon, «The Intimate Britney Spears», for den danske butikkjeden Change. Her snakker hun fra Change-scenekanten til motenorge. Video: Marianne Cecilie Huseby / DBTV Vis mer Vis mer

– Fansen blir neppe skuffet over det, med mindre hun er slapp og uengasjert. Rent personlig gleder jeg meg grisemye. Jeg har ventet 20 år på å se Britney Spears opptre, så nå krysser jeg fingrene for at hun har en god dag på fredag, sier Tveit.

– Dronningen av comebacks

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg etter at Britney sto på scenen under Brighton Pride i England forrige helg. Foran scenen sto det 57 000 håpefulle tilskuere, noe som markert et rekordstort oppmøte for Pride-festivalen.

Til tross for en del logistikkproblemer i etterkant av konserten, med T-baner som ble stående, og tilskuere som endte med å sove på stranda fordi de ikke kom seg hjem igjen, var tilbakemeldingene fra pressen overveldende positive.

Independent skriver at hun tok publikum med storm, og The Guardian omtaler også konserten som en publikumsfavoritt, til tross for at de gir opptredenen en karakter tre, på en skala fra en til fem.

Tabloidavisa The Mirror omtaler popstjerna som en «Comeback queen» med overskriften «Dronningen av comebacks tar Brighton Prides publikum med storm».

Nettstedene Inquisitr og Digital Spy er enige om at hun sjarmerte fansen i senk, mens The Sun skriver at hun rett og slett stjal hele showet under festivalen.

Også den engelske tabloidavisa Metro roser Britney opp i skyene, og bruker en av sangstjernas egne sangtitler, «Give me more», for å beskrive hva de føler etter at konserten har tatt slutt. Ifølge Metro skal Britney ha løftet taket da hun gikk på scenen lørdag 4. august.

Fornøyd med tilbakemeldingen

TAKKET: Britney delte selv en kolasje av flere medieoppslag, og takket for den positive tilbakemeldingen. Foto: Instagram @britneyspears
TAKKET: Britney delte selv en kolasje av flere medieoppslag, og takket for den positive tilbakemeldingen. Foto: Instagram @britneyspears Vis mer

Britney ser selv ut til å være veldig fornøyd med tilbakemeldingene hun har mottatt i etterkant av konserten, og har selv delt en kollasj av flere av de positive avisoverskriftene på sin instagram-story.

Rett etter konserten tok hun også til Twitter for å takke fansen.

«Brighton Pride … Alle 57 000 av dere er fantastisk nydelige. Jeg hørte det var et rekordstort oppmøte! Takk for et fantastisk show, mine fantastiske fans. Jeg elsker dere alle!», tvitret popstjerna, etterfulgt av en rekke regnbue-emojis.

To dager seinere tvitret Britney på nytt, og denne gangen la hun også ved et bilde av seg selv fra opptredenen.

«Jeg har alltid elsket England, og denne kvelden fikk meg til å elske det enda mer. #BrightonPride», skrev hun.

Også på Instagram delte Britney entusiasme for konserten flere dager seinere, da hun delte et videoklipp fra konserten, sammen med teksten «Elsker å opptre med denne sangen! Kan fremdeles ikke tro at det var så mange på #BrightonPride. Så mye kjærlighet til mine engelske fans … og jeg gleder meg til å se alle i Tyskland i kveld!».

Nedtur i Tyskland

De positive tilbakemeldingene varte likevel ikke så lenge for Britney, som har fått flere negative anmeldelser i etterkant av konserten hun hadde i Tyskland på mandag.

Da Britney Spears opptrådte for en fullsatt Mercedes-Benz Arena i Berlin, beskrev den tyske avisa Blid opplevelsen som «veldig forsinket, playback og pinlige øyeblikk».

Ifølge Berlingske Tidende inntok Britney Spears 47 minutter for seint, og innen den tid virket publikum svært misfornøyde.

Steffen fra Facebook-gruppa Britney Spears Norge, var selv til stede under konserten i Berlin. Han mener på sin side at det var god stemning i salen.

– Jeg var selv på konserten hennes i Berlin på mandag og opplevde den som et svært godt regissert popshow. Det var ikke oppgitt noe tid når Britney skulle dukke på opp scenen, så ingen tenkte over at hun var forsinket. Idet Britney kom på scenen var det stor jubel, sier han til Dagbladet.

Berliner Morgenpost skriver videre at Britney deretter leverte det beste fra en stor popkatalog som spenner seg over 20 år, og at showet stort sett bare mangler én ting.

Nemlig vokalen.

– Britney Spears' mikrofon ser bare ut til å virke når hun mellom verdenshitene som «Baby One More Time», «Oops! I Did it Again» og «I'm A Slave 4 U» tungpustet spør publikum hvordan de har det. Ellers blir sangen spilt av på bånd.

Så gjenstår det å se hvorvidt Britney synger eller ikke når hun inntar Telenor Arena fredag ettermiddag. Show blir det uansett.