Norgesaktuelt metallband avfeier kopianklager

- Dette er band vi har latt oss inspirere av hele veien, sier Avenged Sevenfold.

NORGESAKTUELL: M. Shadows under en konsert på Nova Rock i Østerrike 15. juni. I kveld står Avenged Sevenfold på scenen i Forum Expo i Stavanger. Foto:  EPA/HERBERT P. OCZERET
NORGESAKTUELL: M. Shadows under en konsert på Nova Rock i Østerrike 15. juni. I kveld står Avenged Sevenfold på scenen i Forum Expo i Stavanger. Foto: EPA/HERBERT P. OCZERET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal gjøre vårt for at verden ikke glemmer heavy metal, forteller Avenged Sevenfold-trommis Arin Ilejay til Dagbladet.

I kveld spiller han og resten av Huntington Beach-gjengen i den splitter nye arenaen Forum Expo i Stavanger. Avenged Sevenfold er for tiden aktuelle med platen «Hail to the King». Enkelte mener den ligner farlig mye på en hyllestplate til band som Metallica, Iron Maiden og Guns 'N Roses. Ilejay har ingen problemer med det.

- Du vet, dette er band vi har latt oss inspirere av hele veien. De representerer noe vi ønsker å identifisere oss med. Vi har vokst opp med å gå på konsertene deres og de har alltid hatt dette lille ekstra. Dette er noe vi vil forsøke å videreføre.

Han har heller ingen tro på at heavy metal er et døende fenomen. 

- Det er greit at folk liker dubstep og alle andre nymotens trender som kommer og går, men de forsvinner gjerne like fort som de kommer. Folk vil alltid ha et behov for å ha noe å rocke ut til. Heavy metal har så mye historie at den vil aldri forsvinne. Kanskje den går inn i en bølgedal, men den vil alltid komme tilbake. Den går i arv fra generasjon til generasjon.

Milepæl For et par uker tilbake var Avenged Sevenfold et av hovednavnene på den prestisjetunge Download-festivalen i England. Donington er historisk grunn for mange heavy metal-entusiaster og artister. Band som AC/DC, Metallica og Iron Maiden har gjort noen av sine største konserter her. Dette har ikke gått upåaktet hen i Avenged Sevenfold-leiren.

- Vi snakket om det her om dagen. Da bandet ble startet for femten år siden var et av de virkelig store målene å en dag få spille på Download-festivalen. For oss er dette en enorm milepæl og et av stort kryss i taket.

Ilejay er ellers fornøyd med å være på turné i Europa.

- Folkene her er hakket mer utagerende enn det vi er vant med hjemme. Vi gleder oss også veldig til å spille i Norge igjen. Jeg har faktisk slekt her. Det er vel lite trolig at det blir mulig å besøke noe i denne runden - det er ulempen med å et hektisk program. Det er sjeldent at man får sett så mye. Men å møte fansen er jo stort i seg selv.

Og konsertene følger samme mal som deres store forbilder.

- Det er viktig å levere et ordentlig show. De teatralske elementene var mye av det som fascinerte oss da vi gikk på konsert selv. Vi har med oss bøttevis med bevegelige elementer og mye eksplosjoner.

Liker å overraske Avenged Sevenfold har beveget seg bort fra de mest progressive og teatralske elementene som kjennetegnet de første platene til fordel for et mer direkte og rett frem uttrykk. Hvor ferden går videre for bandet, har ikke Ilejay helt oversikt over ennå. 

- Vi er et band som liker å overraske, kanskje det blir en thrash-plate neste gang? Kanskje det blir mer av det samme, undrer han. Det som er sikkert er at vi skal fortsette å bære heavy metal-fanen videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer