DØMT: Odd Nerdrum er igjen dømt for skattesnusk. Men straffen er langt mildere enn i forrige rettsinstans. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
DØMT: Odd Nerdrum er igjen dømt for skattesnusk. Men straffen er langt mildere enn i forrige rettsinstans. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

Norgesarven bak lås og slå

Hadde det vært mulig å ofre seg for en dom, så skulle jeg gjerne tatt din plass, Odd.

Debattinnlegg

Overskriftene pryder landets aviser. Tabloidene koser seg med store overskrifter, en av Norgeshistoriens fremste malere skal i fengsel. Først vil jeg understreke at om jeg skulle bli noe usaklig i dette innlegget, så føler jeg at jeg har min fulle rett til det. Usaklig er også dommen til Nerdrum, i mine øyne. Ok, det har vært noen kommafeil her og der, men la mannen få rydde opp, og sett kommaene der de hører hjemme.

Å sette en mann på 70 år i fengsel i et land hvor soningskøen er så lang at den strekker seg over til søta bror provoserer meg. La ham være!

Nerdrum er vår tids største kunstner, ingen kunstnere er A4, da hadde de aldri vært kunstnere. Man kan godt si at de var «rause» og ga han litt «strafferabatt» på bakgrunn av hans sykdom. Men for pokker! La ham leve! Mannen er 70 år!

Norge driter seg loddrett ut. Gud, vi kommer til å bli latterliggjort i «verdenspressen» igjen. I dette potetlandet er det en verdensmester på vært eneste gatehjørne. På de samme hjørnene står det også en del som helt sikkert kunne tatt Nerdrums plass i cella. Hadde det vært mulig å ofre seg for en dom, så skulle jeg gjerne tatt din plass Odd. Jeg er kun 28 år og har et helt liv foran meg. Du er 70 år, og kan stikke penselen ned på paletten og innse du begynner å bli en voksen mann.

Gratulerer med dagen Norge, igjen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.