DEBATT

Norgesferie 2020

Norgesferie er vassen kinakål og endeløse køer

Reiselivsnæringen har sommeren 2020 på å vise seg frem for kravstore nordmenn på ferie. Norge kan være et alternativ til Granca, men vi har en lang vei å gå på flere områder.

SOMMER-NORGE: Denne fergekøen var blant de kortere køene reiseblogger Kristin Ruud og reisefølget støtte på under årets ferie. Foto: Privat
SOMMER-NORGE: Denne fergekøen var blant de kortere køene reiseblogger Kristin Ruud og reisefølget støtte på under årets ferie. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Så gjorde vi som tusenvis av andre nordmenn i år. Vi tok landeveien fatt halve Norge rundt i slutten av juni. Med elbil og hund kunne det blitt riktig så utfordrende. Det viste seg at det verken var bil eller hund som var utfordrende, men at Norge var uforberedt på at nordmenn skulle feriere i eget land i år.

For hva møtte oss på vår vei? Jo stengte turistattraksjoner og uendelige fergekøer.

Vel, vi syntes fergekøen Bodø – Moskenes var forferdelig lang. Vel hjemme i Oslo igjen leser jeg om familien som måtte overnatte i bilen for å komme med. Riktignok ikke samme fergestrekning, men det virker som om samferdselsmyndighetene ikke har tenkt på at nordmenn på ferie i Norge nok kommer med bil og ikke fly eller cruisebåt som de utenlandske turistene, og at sommerferien starter tidligere for nordmenn.

Starten på ferien var helt fantastisk. Vi trillet opp til hotell Britannia og ble møtt av stramme karer i uniform som ønsket velkommen, hjalp til med bagasjen og tok hånd om parkering av bilen. Dagen etter sto bilen fulladet ved utgangen. Snakk om service! Riktignok koster slik service noe, men det er deilig å kose seg litt når en er på tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer