Norgesmestere i grilling

Norge har fått sine første nasjonale mestere i grilling. Laget BBQ Butchers overbeviste dommerne med blant annet fylt svinefilet, spareribs forkokt i cola og ølmarinert entrectte.

Grillosen lå tett over Bjerke travbane da grillmesterskapet i regi av Opplysningskontoret for kjøtt gikk av stabelen lørdag.

- Fantastisk morsomt! Nå tør vi kanskje også å satse på VM i grilling, sier en opprømt og jublende glad lagleder, Sissel Myran, i BBQ Butchers etter seieren.

Laget besto foruten Myran av Britt Kristiansen og Roy Skjetne. Alle jobber til daglig i matvarebransjen.

Grillrettene ble bedømt på utseende, mørhet og smak, og både fagdommere og en folkejury deltok i kåringen.

Og dette var vinneroppskriften: Svinefilet surret med parmaskinke og fylt med filadelfiaost, valnøtter og soltørkede tomater, entrectte marinert med bønner, øl og olje, samt spareribs forkokt i cola og penslet med det som beskrives som en statshemmelighet av en barbecuesaus.

(NTB)

IKKE NOE PØLSEVEV: Norges første mestere i grilling er kåret - og det var mer en alminnelige grillpølser som skulle til.