Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Norgespartiet

Norgespartiet - en samfunns-trussel?

Et direktedemokrati er ikke partipolitikk – det er folkets politikk.

MAKTA: Norgespartiet vil flytte makt fra blant annet den politiske eliten på Stortinget og over til folket. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
MAKTA: Norgespartiet vil flytte makt fra blant annet den politiske eliten på Stortinget og over til folket. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2015 publiserte Dagbladet et angrep mot Norgespartiet med kronikken «Norge – et skjult diktatur». Angrepet er en studie i grove usannheter og en simpel stråmannsargumentasjon. John Færseth påsto blant annet at det på Norgespartiets nettsider skulle være publisert antisemittiske tekster. Påstanden var en grov løgn.

Vi i Norgespartiet ønsker et nytt politisk system bestående av direktedemokrati (DD) og juridisk bindende folkeavstemninger. Det handler om å overføre til folket den makten som i dag kontrolleres av en politisk elite på blant annet Stortinget. Vi mener det er feil at et lite mindretall av politikere skal kunne ta viktige beslutninger for det norske folket, når disse gang etter gang fatter beslutninger som ikke samsvarer med folkets interesser.

Vi hater ikke noen partier, men vi står fritt til å kritisere enhver politikers ytringer, enkeltpartier eller regjering og storting.

Mange vet nå at norske jagerflypiloter ofte bombet mål i Libya ut fra magefølelsen, og at det ikke forelå noe stortingsvedtak når «Norge» først lovet bort krigsmateriell og mannskap. På godt norsk kalles slike handlinger å «suverent sette seg over alt som finnes av lover og regler». Med et fungerende DD, ville ikke jagerfly og bomber kunne misbrukes til terror, og det er mulig at den amerikanske administrasjonens hat- og krigsretorikk, og åpenbare terror i land som Irak, Afganistan, Libya og Syria, ville blitt møtt med massiv motstand.

Med DD ville elektronisk opptaksutstyr for lengst ha vært på plass i alle norske domstoler. Dommere som forhindrer en part fra å ta opp lyd fra rettsaken, unnlater å realitetsvurdere framlagte beviser eller ikke begrunner en dom på en fornuftig måte vil antakelig måtte finne seg et annet yrke. Det er mange dommere, eller offentlige personer i dommertribunaler som Barnevernet og Markedsrådet som via irrasjonelle dommer, kjennelser eller vedtak ødelegger livene til mange mennesker.

Med DD kunne villfisken, kysten, drikkevannet og fossekraften blitt sikret som allemannseie, og ikke solgt unna til kyniske kapitalinteresser. Vi kunne også ha kvittet oss med den kontinuerlige tilpasningen av norges lovverk til EUs regelverk. Uansvarlige nasjonale og kommunale lån i banker kunne erstattes med at Norge skaffet pengene til veie ved å trykke disse selv. Ved å låne ut pengene rentefritt til de ulike formålene ville man unngått utgifter i form av renter til banker .

Mener Færseth at direktedemokratiet i Sveits er farlig? Det er nemlig den politiske modellen vi ønsker å innføre i Norge. I Sveits misbrukes ikke nasjonens penger og ressurser slik det gjøres i Norge, noe som utvilsomt har bidratt til at det sveitsiske folket nyter godt av et svært lavt skattetrykk. I Sveits ofres ikke egne og andre lands innbyggere i krigshandlinger mot andre nasjoner. Historien kan ikke vise til et eksempel hvor flertallet i en befolkning har tatt til orde for krig mot andre nasjoner. Et DD vil kunne danne grunnlaget for varig fred i verden. Et direktedemokrati er heller ikke partipolitikk – det er folkets politikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!