DEBATT

Norgespartiet - en samfunnstrussel?

Vi mener det er feil at et lite mindretall av politikere skal kunne ta viktige beslutninger for det norske folket, når disse gang etter gang fatter beslutninger som ikke samsvarer med folkets interesser.

SVEITISISK MODELL: Sveitserne stemmer over en rekke samfunnsspørsmål hvert år. Her fra i sommer, hvor det ble holdt avstemning om garantert borgerlønn. - Norgespartiet ønsker direktedemokrati etter sveitsisk modell, skriver artikkelforfatterne. Foto: Ruben Sprich / Reuters /  NTB Scanpix
SVEITISISK MODELL: Sveitserne stemmer over en rekke samfunnsspørsmål hvert år. Her fra i sommer, hvor det ble holdt avstemning om garantert borgerlønn. - Norgespartiet ønsker direktedemokrati etter sveitsisk modell, skriver artikkelforfatterne. Foto: Ruben Sprich / Reuters /  NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 13. august 2015 publiserte Dagbladet et stygt angrep mot det nystartede Norgespartiet med kronikken «Norge - et skjult diktatur». Dessverre er retorikken fra John Færseth en studie i grove usannheter og en simpel stråmannsargumentasjon. Det hele toppes med at Færseth påstår at det på Norgespartiets nettsider skal være publisert antisemittiske tekster.

Til tross for at Færseth gjentatte ganger har lovet å legge frem dokumentasjon på de antisemittiske tekstene, har bevisene så langt glimret med sitt fravær. Påstanden var mao. en grov usannhet, antakelig fremmet for å sette Norgespartiet i et så grellt lys som mulig.

Vi i Norgespartiet ønsker et nytt politisk system bestående av direktedemokrati og bindende folkeavstemminger. Kort fortalt handler det om at all den makten som i dag kontrolleres av en liten politisk elite ved Storting og Regjering - at denne makten overføres til folket. Vi mener det er feil at et lite mindretall av politikere skal kunne ta viktige beslutninger for det norske folket, når disse gang etter gang fatter beslutninger som ikke samsvarer med folkets interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer