Norgest største og mest anonyme festival

Olavsfestdagene i Trondheim er Norges største festival, men for de fleste er den likevel totalt ukjent. Nå skal den godt bevarte kulturhemmeligheten avsløres for hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har som mål å slå igjennom nasjonalt i år, og det er ting som tyder på at vi vil greie det, sier festivaldirektør Per Kvistad Uddu til Dagbladet.

Olavsfestdagene var i mange år en smal kirkemusikkfestival. Da Uddu tok over som direktør i 1998 ble den omgjort til et regionalt festspill, som i dag byr på hele 180 arrangement.

I dagene 27. juli til 4. august blir det på ulike arenaer i Trondheim sentrum en rekke konserter med klassisk musikk, jazz og mange andre sjangre. I tillegg blir det historisk marked, ridderturnering, kurs, gudstjenester, pilegrimsvandring, barne- og ungdomsprogram, utstillinger og foredrag.

Profil?

- Det høres ut som en hummer-og-kanari-festival uten noen klar profil?

- Vi opplever dette mangfoldet som en styrke for festivalen. Olsokfeiringa midt i turistsesongen bør ha et festspill som er så bredt at alle kan finne noe av verdi, mener Uddu.

Olavsfestdagene i Trondheim er den festivalen i Norge som har flest arrangement og flest besøkende. De kan vise til cirka 20 arrangement pr. dag og 130 000 besøkende, hvorav cirka halvparten er turister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer