Norli trues av konkurs

- Nå står alt på banken.

Foto: METTE MØLLER
Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landets største bokhandlerkjede, Norli, risikerer å stå ansikt til ansikt med konkursspøkelset dersom ikke DnB NOR og Nordea redder kjeden.

Bokhandlerkjeden er i større problemer enn styreleder William Nygaard trodde da han tok over vervet rett før jul. Styret er avhengig av at DnB NOR og Nordea redder Norli.

— Vi trenger ny kapital. Nå står alt på banken, vi gjør det vi kan, sier Nygaard til Aftenposten.

Dersom bankene finner en løsning, blir det trolig forlaget Aschehoug som overtar Norli-kjeden. I dag eier Aschehoug halve selskapet, mens resten er eid av Lauritzen-familien.

Nygaard er imidlertid ikke helt overbevist om at bankene klarer å legge penger på bordet i tide. Alternativet vil han ikke si så mye om.

— Det er dramatisk. Det vil jeg ikke tenke på engang, sier Nygaard.

Ifølge Aftenposten vil fjoråret bli det verste året i Norlis historie, med et underskudd på flere titall millioner kroner.

For å lokke bankene til å godta en finansieringsløsning har styret vedtatt et lønnsomhetsprogram. Nygaard vil ikke si noe om størrelsen, men Aftenposten mener løsningen vil gi selskapet rundt 40 millioner kroner mer å rutte med i år i forhold til i fjor. I tillegg skal mellom 50 og 75 stillinger fjernes, noe som frigjør 25 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer