- Normalt gjør jeg ikke sexscener, men denne føltes rett

Derfor har Natalie Portman lesbesex i den mørke thrilleren «Black Swan».

KASTER KLÆRNE: Det er ikke ofte Natalie Portman lar seg overtale til sexscener. I «Black Swan» har hun to. Foto: SCANPIX
KASTER KLÆRNE: Det er ikke ofte Natalie Portman lar seg overtale til sexscener. I «Black Swan» har hun to. Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Visningen av den psykologiske thrilleren «Black Swan» skapte stående ovasjoner under filmfestivalen i Venezia i helga.

Her spiller Natalie Portman en ballerina som må slåss med nebb og klør om hovedrollen i en oppsetning av «Svanesjøen» når en ny ballerina gjør sin entre.

Portman har tidligere vært veldig negativ til å spille inn sexscener på film, men gjorde et unntak for den Oscar-vinnende regissøren Darren Aronofsky («Requiem For a Dream» og «The Wrestler»).

Dobbel sexscene
Og det er ikke hvilken som helst sexscene hun disker opp med i den mørke thrilleren. Motspilleren det er snakk om er Mila Kunis, kjent fra blant annet «That 70's Show».

- Normalt gjør jeg ikke sexscener, men denne scenen føltes rett, sier Portman i et intervju med den svenske avisa Aftonbladet.

I en annen sexscene i filmen har hun ingen motspiller i det hele tatt. Hun har sex med seg selv.

- Darren snakket med meg om denne på vårt føste møte om filmen for åtte år siden. Han beskrev den slik: «Du skal ha en sexscene med deg selv». Det syntes jeg var veldig interessant, fordi filmen på mange måter utforsker en artists ego.

MED REGISSØREN: Natalie Portman og Darren Aronofsky på den røde løperen i Venezia. Foto: SCANPIX
MED REGISSØREN: Natalie Portman og Darren Aronofsky på den røde løperen i Venezia. Foto: SCANPIX Vis mer

Portman trente i 10 måneder til ballerinarollen. Nå murres det om Oscar til den 29 år gamle skuespillerinnen.

Oscar-rykter
Hollywood Reporter mener at Portman «fryktløst har våget seg ut av komfortsonen sin for å spille en karakter som sakte, men sikkert, mister seg selv, i en fantstisk soloprestasjon». Anmelderen skriver videre at rolleprestasjonen hennes kan sammenlignes med Catherine Deneuve i «Repulsion» og Mia Farrow i «Rosemary's Baby».

Hun forteller at hun gikk ned i vekt i forbindelse med rollen.

- Jeg mistet 7-8 kilo. Normalt elsker jeg å lage mat og er, om jeg får skriyte, ganske flink til det også. men under forberedelsene til filmen så jeg bare på filmen som en slags bensin som ga meg energi til å trene, sier hun til Aftonbladet.

SKUESPILLER: Vincent Cassel spiller danselæreren i «Black Swan». Foto: SCANPIX
SKUESPILLER: Vincent Cassel spiller danselæreren i «Black Swan». Foto: SCANPIX Vis mer