Norman Finkelstein kommer til Lillehammer

Første navn fra litteraturfestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norman Finkelstein kommer til Litteraturfestivalen i Lillehammer som varer fra 29. mai-3. juni neste år.

Den jødiske forfatteren er mest kjent for boka «Holocaust-industrien». I den tar han for seg skillet mellom det som skjedde under holocaust på den ene siden, og holocaust som et ideologisk våpen på den andre siden.

- Han er en viktig, uredd stemme i det man kan kalle vår tids store politiske betennelse. Han er en stemme jeg mener vi ikke kan la vare å ta på alvor og lytte til, sier kunstnerisk rådgiver Stig Sæterbakken til Dagbladet.no.

Festivalen lanserte nye nettsider i går. Der presenteres Finkelstein som det første navnet på festivalen, og en «utro tjener som fortsetter å forstyrre og korrigere».

Sterk posisjon

På norsk er Finkelstein tilgjengelig med «Holocaustindustrien».

I boka viser han hvordan israelske politikere og ledere gjennom tiårene har brukt Holocaust for å stemple kritikere av staten Israel som useriøse, antisemitter og jødehatere. Han mener Holocaust som «symbol» brukes for å tilbakevise kritikk mot israelske brudd på menneskerettigheter og folkerett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer