Norsk 16-åring vant VM i Fortnite

Den norske tenårigen Emil Bergquist Pedersen vant VM i Fortnite lørdag kveld, noe som gjør han til millionær.

FORTNITE: Den norske 16-åringen Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen. Foto: Skjermdump
FORTNITE: Den norske 16-åringen Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen. Foto: SkjermdumpVis mer

16-årige Emil Bergquist Pedersen fra Re i Vestfold vant VM i Fortnite lørdag kveld. Han er den første vinneren i verdensmesterskapet. Pedersen kan nå pryde seg med tittelen millionær.

Han vinner nemlig 13 millioner kroner.

- Jeg tror det handler om hvor mye tid og energi vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det, sa verdensmesteren etter konkurransen, ifølge gamer.no.

- Det blir mye press

Tenåringen var spent på om han ville klare å holde hodet kaldt i forkant av turneringen.

- Jeg prøver å tenke at det er en vanlig turnering, men det blir spennende å se om jeg klarer å beholde roen, stresse ned og fokusere. I sommer har jeg trent på dette med en mental trener, og jeg håper at det gir resultater. Det blir mye press og oppmerksomhet, og jeg er spent på hvordan jeg takler det, sa «Nyhrox» til Gamer.no før turneringen.

Premiepotten er totalt på 30 millioner dollar, tilsvarende omkring 260 millioner kroner. Det er den største summen som deles ut på et e-sport-arrangement noensinne, ifølge BBC.

Fortnite Duo

Pedersen vant sammen med den østerrikske spilleren David «aqua» W. De var en av de 50 duoene som klarte å kvalifisere seg, og som da endte opp med å vinne hele turneringen.

Alle finalistene sikret seg minst 50 000 dollar, mens alle på de fire øverste plassene blir dollarmillionærer. Vinnerlaget er sikret 3 millioner dollar, litt mer enn årets Wimbledon-vinnere Simona Halep og Novak Djokovic satt igjen med.

Overlevelsesspillet Fortnite er blitt en kjempesuksess i en industri som allerede er enorm. Helgas Fortnite World Cup var den første som ble arrangert.