TIL NOTODDEN: Tony Coleman (t.h.) med B.B. Kings gitar «Lucille» under en prosesjon til ære for King i Memphis. Coleman var hans trommeslager i en årrekke, og flyr over til Notodden for å delta i hyllestkonserten til sin gamle sjef. Foto: EPA / NTB Scanpix
TIL NOTODDEN: Tony Coleman (t.h.) med B.B. Kings gitar «Lucille» under en prosesjon til ære for King i Memphis. Coleman var hans trommeslager i en årrekke, og flyr over til Notodden for å delta i hyllestkonserten til sin gamle sjef. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Norsk-amerikansk stjernelag hyller B.B. King på Notodden

Den avdøde blueskongen får en storstilt hyllest under årets bluesfestival på Notodden.

B.B. Kings egen trommeslager, Tony Coleman, kommer ens ærend til Notodden for å være med på den eksklusive konserten med tittelen «When Love Comes To Town: A Tribute Concert To B.B. King» fredag 31. juli.

B.B.-tolker Også Chris Cain, som regnes som USAs fremste B.B. King-tolker, Robert Cray-organist Jim Pugh, sangeren John «Blues» Boyd og blåsere blir fløyet inn til Notodden for denne eksklusive konserten.

Kapellmestere denne kvelden blir de norske supergitaristene Knut Reiersrud og USA-bosatte Kid Andersen, som begge er sterkt inspirert av King.

- Bonus - At vi skulle få med B.B. Kings egen trommeslager er en bonus oppi det hele. Han var med da B.B. King spilte to utsolgte konserter på Notodden i 1997, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Han fikk ideen på vei til NRK Telemark for å snakke om B.B. den dagen nyheten kom.

Ringte Kid - Jeg tok kontakt med Kid i California. Jeg så at han kanskje kunne rekke det, siden vi hadde en åpen plass i programmet fredag og han ikke hadde jobb i USA før på søndag. Han tente på ideen med en gang. Jeg sa jeg i så fall ønsket han, Chris Cain og Knut Reiersrud. Kid kom opp med Tony Coleman med en gang. Så ringte han videre til folk han kunne tenke seg å ha med. Alle ville, så da ble det et feiende flott lag, sier Forsberg til Dagbladet.

Døde i mai B.B. King døde 14. mai, 89 år gammel. Han regnes som den mest innflytelsesrike bluesgitaristen i vår tid. Du kan lese Dagbladets kommentar da dødsfallet ble kjent her. 

Plant og Thorogood Årets festival i telemarksbyen starter torsdag 30. juli. Blant artistene som spiller er Robert Plant & The Sensational Space Shifters, George Thorogood & The Destroyers, Mud Morganfield, Mike Zito & Samantha Fish with The Wheel, Beth Hart, Shemekia Copeland, Amund Maarud og Vidar Busk & His True Believers.  

DØDE I MAI: B.B. King regnes som den mest innflytelsesrike bluesgitaristen i vår tid . Foto: AFP / NTB Scanpix
DØDE I MAI: B.B. King regnes som den mest innflytelsesrike bluesgitaristen i vår tid . Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer