Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk animasjonsfilm kåret til årets beste i New York

Den norske kortfilmen «Odd er et egg» er kåret til beste animasjonsfilm under filmfestivalen Tribeca i New York.

Kristin Ulseths animasjonsfilm "Odd er et egg" gikk til topps under filmfestivalen i Tribeca i New York. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kristin Ulseths animasjonsfilm "Odd er et egg" gikk til topps under filmfestivalen i Tribeca i New York. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Den norske kortfilmen «Odd er et egg» er kåret til beste animasjonsfilm under filmfestivalen Tribeca i New York.

Filmen er regissert og produsert av Kristin Ulseth og det var skuespilleren Whoopi Goldberg som valgte den ut til å være med i animasjonsdelen av filmfestivalen Tribeca. Der gikk den helt til topps og fikk prisen «Best Animated Short».

Ulseth mottok prisen i New York torsdag kveld og møtte i den anledning både Goldberg og Tribeca-festivalens medstifter Robert De Niro.

Avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt gleder seg over prisen til filmen om Odd, som er så redd for å knuse hodet sitt at hele livet hans har gått i stå.

– Norge har et sterkt animasjonsmiljø som tidligere har bidratt til Oscar-vinnere og Oscar-nominerte animasjonsfilmer. Prisen til «Odd er et egg» i Tribeca og den sterke norske deltakelsen i Annecy er nok en bekreftelse på at norske animatører er i verdensklasse, og at historiene de forteller har internasjonal appell, sier hun.

(NTB)