Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk artist jobber med The Killers

Lager remiks av kommende singel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•  Hør låter fra Lindstrøms nye album på hans MySpace-side

(Dagbladet.no): The Killers er et av klodens største band for øyeblikket - de solgte 700 000 eksemplarer av andreplata «Sam\'s Town» den første uka den var i salg, og det er knyttet store forventninger til bandets neste singel «Bones».

Nå har de engasjert norske Hans-Peter Lindstrøm til å gjøre en remiks av låta.

- Ja, det stemmer. Jeg fikk en forespørsel fra plateselskapet om å remikse den, og takket ja, bekrefter Lindstrøm overfor Dagbladet.no.

Bra betalt

Han vet ikke hva remiksen skal brukes til, men trolig kommer den som en b-side på en singelutgivelse. Lindstrøm bekrefter at han får bra betalt for jobben.

- Siden The Killers er på et stort selskap, får jeg god betaling. Hvis ikke hadde jeg nok ikke gjort det, forteller han.

Lindstrøm er en av verdens mest attraktive remiksere, og har tidligere jobbet for artister som Franz Ferdinand, Roxy Music og LCD Soundsystem.

NYE OPPDRAG: Han har tidligere hatt oppdrag for blant annet Franz Ferdinand og LCD Soundsystem. Nå står The Killers for tur for Lindstrøm. FOTO: LIN STENSRUD/PROMO
NYE OPPDRAG: Han har tidligere hatt oppdrag for blant annet Franz Ferdinand og LCD Soundsystem. Nå står The Killers for tur for Lindstrøm. FOTO: LIN STENSRUD/PROMO Vis mer

I tillegg var han og makker Prins Thomas lenge aktuelle som remiksere for Madonna.

- Det ble imidlertid ikke noe av. Det er mange som fisker på priser, og vil jobbe med de hotteste og hippeste folka. Til slutt endte det med at Madonnas plateselskap Maverick valgte noen andre, sier Lindstrøm, som nevner sin remiks av Magnets «Hold On» som en av jobbene han er mest fornøyd med.

Glimrende omtale

Lindstrøms siste album - som fikk terningkast fem i Dagbladet - er en samling av tidligere tolvtommere.

Gjennom flere år har han bygget seg opp et solid navn i feinschmecker-miljøene, noe han nå høster fruktene av. Anmeldelsene av «It\'s A Feedelity Affair» i utenlandsk presse er generelt svært positive.

Amerikanske Pitchforkmedia - som har gitt nordmannen mange rosende ord i forbindelse med utgivelsen av tidligere singler - ga skiva karakteren 8,4 av 10 mulige.

Britiske Mixmag og rockemagasinet Uncut gir begge karakteren fire av fem, mens The Independent følger opp med en svært rosende omtale. I DJ Magazine får plata full pott (karakter fem).

- Nå blir det en del reising i Europa fram til jul, før jeg drar til Japan og USA. Men jeg er nødt til å ha litt tid hjemme, for å jobbe i studio. Ofte er det slik at en remiksjobb fører til nye oppdrag også, forteller han.

•  Hør låter fra Lindstrøms nye album på hans MySpace-side

FÅR NORSK HJELP: Brandon Flowers og The Killers.