Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk band ble «europamester» i blues

Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers knep seieren foran 20 band.

TIL TOPPS: Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers vant lørdag European Blues Challenge i Italia. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
TIL TOPPS: Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers vant lørdag European Blues Challenge i Italia. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da bandet fra Stavanger og Bergen i slutten av januar deltok i International Blues Challenge (IBC)  i Memphis, ble det «bare» semifinale.   Det var over all forventning. Følgende melding ble postet på Facebook etter dag 3: «Ferdig med kveldens konsert. Kunne ikke gått bedre. Men for å si det sånn: at vi skal gå videre i IBC er like sannsynlig som at en fra ytre Øst-Kenya eller en fra sørsiden av Hawaii vinner landskappleiken i halling på Voss... Men vi krysser selvsagt fingrene.»

Til topps I Torrita di Siena, Italia, lørdag gikk det atskillig bedre.

Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers vant hele European Blues Challenge (EBC) i konkurranse med 20 andre europeiske band.

Bandet ble sendt dit av norske bluesklubber, og en stor norsk supportergjeng var til stede da de mottok prisen foran Phil Bee's Freedom fra Nederland og WellBand fra Tyskland.

Fikk spillejobber - EBC viste seg å være et flott utstillingsvindu med tanke på klubber og festivaler i Europa. I tillegg til festivaljobbene som er en del av premien, var det interesse fra til dels mange andre festivaler som ville booke oss - noen allerede i 2016, noen til neste år, sier Eric Zahl til Dagbladet. 

I tillegg til å vinne selve EBC, vant bandet også publikumsprisen, uavhengig av juryens valg.

- Det varmet, sier han. 

Memphis Om semifinalen i Memphis sier Zahl:

- Vi var bare slått av The Delgado Brothers,  som vant IBC til slutt. Vi er derfor meget fornøyd med IBC som opplevelse også, sier Zahl.

- Jeg kan bekrefte at dette var en velfortjent seier. Bandet var helt fantastisk. Folk kom og gikk under konsertene, men da Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers spilte, fylte lokalet seg med et entusiastisk publikum. Imponerende, sier Eva Sibbern, som var til stede i Torrita di Siena.

To album Bandet har gitt ut to album siden det ble etablert i 2006, «Chances Are Slim» og «Daddy 'O», og består av Eric «Slim» Zahl (vokal/gitar), Øystein «Boogieman» Undem (tangenter), Roald Brekke (vokal/bass) og Atle Helland Strøm (vokal/trommer).

Til Hell med EBC Under EBC i helga ble det også besluttet at arrangementet  i 2018 legges til festivalen Blues In Hell i Trøndelag. 

Hele Norges coronakart