Norsk band ble «europamester» i blues

Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers knep seieren foran 20 band.

TIL TOPPS: Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers vant lørdag European Blues Challenge i Italia. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
TIL TOPPS: Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers vant lørdag European Blues Challenge i Italia. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da bandet fra Stavanger og Bergen i slutten av januar deltok i International Blues Challenge (IBC)  i Memphis, ble det «bare» semifinale.   Det var over all forventning. Følgende melding ble postet på Facebook etter dag 3: «Ferdig med kveldens konsert. Kunne ikke gått bedre. Men for å si det sånn: at vi skal gå videre i IBC er like sannsynlig som at en fra ytre Øst-Kenya eller en fra sørsiden av Hawaii vinner landskappleiken i halling på Voss... Men vi krysser selvsagt fingrene.»

Til topps I Torrita di Siena, Italia, lørdag gikk det atskillig bedre.

Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers vant hele European Blues Challenge (EBC) i konkurranse med 20 andre europeiske band.

Bandet ble sendt dit av norske bluesklubber, og en stor norsk supportergjeng var til stede da de mottok prisen foran Phil Bee's Freedom fra Nederland og WellBand fra Tyskland.

Fikk spillejobber - EBC viste seg å være et flott utstillingsvindu med tanke på klubber og festivaler i Europa. I tillegg til festivaljobbene som er en del av premien, var det interesse fra til dels mange andre festivaler som ville booke oss - noen allerede i 2016, noen til neste år, sier Eric Zahl til Dagbladet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer