Norsk band fikk ukens singel i The Guardian

Til topps i engelsk storavis.

(Dagbladet.no): Lørdag fikk undergrunnsrockerene i norske Serena Maneesh en stor overraskelse: Deres nye singel «Drain Cosmetics» var blitt kåret til ukens singel av den engelske storavisen The Guardian. Avisen har i gjennomsnitt 400 000 lesere daglig, og bandet legger ikke skjul på at kåringen betyr mye for dem.

- Helt utrolig. Vi fikk vite det på søndag, og vet ikke helt om vi tror det ennå, sier en opprømt vokalist Emil Nikolaisen til Dagbladet.no.

Nikolaisen og resten av medlemmmene i Serena Maneesh er nå på vei til London hvor de skal holde to konserter de nærmeste dagene. Dermed drar det fremadstormende bandet direkte fra Bylarm i Tromsø til klubbkonserter i SOHO i London.

- Vi tenkte vi måtte dra ned for å se kåringen med egne øyne- vi fikk ikke tak i Guardians lørdagsutgave her hjemme, ler Serena Maneesh vokalisten.

Nikolaisen vedgår likevel at turen var avtalt, også før singel-kåringen ble kjent. Bandets pr-apparat består nemlig av både norske og engelske managere, og i dag slippes deres singel «Drain Cosmetics» på det engelske download-selskapet Playlouder.

Nikolaisen understreker at Playloader kun står for slippet av denne ene singelen.

- Selve plata vil komme på et annet selskap. Hvilket- er ikke offisielt ennå, men jeg kan si så mye som at det er en engelsk label, sier en hemmelighetsfull Serena Maneesh-vokalist.

OppadstormendeVokalist Emil Nikolaisen og resten av Serena Maneesh fikk ukens singel i The Guardian Foto: ANDERS GRØNNEBERG
OppadstormendeVokalist Emil Nikolaisen og resten av Serena Maneesh fikk ukens singel i The Guardian Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer