SAMMEN I STUDIO: Det norske bandet, Sassybeat, ved Anna Pettersdatter Melkild og Ingrid Helene Rennemo har slått seg sammen med stjerneprodusenten Ken Nelson, som tidligere har jobbet med Coldplay. I første omgang blir det to låter, men de håper å gjøre en hel skive sammen. Foto: Benjamin A. Ward
SAMMEN I STUDIO: Det norske bandet, Sassybeat, ved Anna Pettersdatter Melkild og Ingrid Helene Rennemo har slått seg sammen med stjerneprodusenten Ken Nelson, som tidligere har jobbet med Coldplay. I første omgang blir det to låter, men de håper å gjøre en hel skive sammen. Foto: Benjamin A. WardVis mer

Norsk band jobber med Coldplay-produsent

Sassybeat og Ken Nelson har funnet tonen i studio.

(Dagbladet): Ken Nelson er mannen som produserte Coldplays to første plater i tillegg til blant annet «Fix you» på tredjeskiva «X&Y». Nå er han i Norge for å jobbe med Sassybeat, Asker-bandet som er spådd en stor framtid av både bransje og kritikere og som slapp debutskiva «Snakes and ladders» på Universal i januar.

På det første albumet benyttet bandet seg av samarbeidspartnere som Knut Schreiner, Marit Larsen, Even Ormestad og Thom Hell.

Når Sassybeat har utvidet med internasjonal stjernehjelp, skjedde det på enklest mulig vis. 

- Vi sendte rett og slett en mail hvor vi la ved noen demoer, noen bilder og en plan for innspillinga. Og så svarte han, sier Anna Pettersdatter Melkild som er gitarist og vokalist i bandet.  

- Det er stort Innskytelsen om å se om Nelson var villig og tilgjengelig, kom fra Sassybeats beundring for det han har gjort med Coldplay.

- Han har produsert de to første skivene til Coldplay, som jeg syns er de beste. Og det er fyren som har produsert «Fix you», liksom. Det er stort, sier Melkild.

Bassist og vokalist Ingrid Rennemo er enig. 

- Når man hører på det han har gjort med Coldplay er alle elementene så tydelige. Det er ekstremt catchy og setter seg med én gang. 

Må like refrenget Nelson blir tilsendt veldig mye musikk. Mesteparten liker han ikke. 

- Metoden min er at jeg hører én gang. Om låta ikke tar tak i meg og gir meg en god følelse, hører jeg ikke på den igjen, sier han.

Men det gjorde han her. 

- Jeg må like stemmene, refrenget. Det gjorde jeg, og vi hadde en prat på Skype hvor det kom fram at vi snakket samme språk.   

- Føler du at band forventer å få hits når de jobber med en mann som har nådd listetopper så ofte som deg?

- Ja, det kan være sånn, folk kan faktisk forvente å selge 10 millioner skiver. Det er derfor jeg liker å jobbe med ganske ferske artister. Deres forventninger er ikke så høye, og det er lettere å forme noe spesielt sammen, svarer Nelson.  

Produserte norsk klassiker
Det er ikke første gang Nelson jobber med en norsk artist. Han er også produsent på «Quiet is the new loud», debuten til Kings of Convenience fra 2001.

- Det er en veldig spesiell plate. Den har så få og sterke elementer. Innspillingen dreide seg om å finne virkelig gode takes, og det syns jeg vi klarte, sier Nelson.

- Jeg forsøker å lage tidløse innspillinger. Eller, det vil si - veldig lite av det jeg gjør er «nå»-musikk. Jeg tror folk vil høre på Coldplay om 20 og 50 år, jeg tror folk vil høre på «Quiet is the new loud» da. Og forhåpentligvis Sassybeat, fortsetter han.