Anmeldelse: Earlybird Stringband - «...The Walls Are In Your Mind»

Norsk band tar countrymusikken tilbake

Velsignet fri for pop-elementer.

COUNTRY MED STOR C: Det måtte et norsk band til for å putte country tilbake i countrymusikken, skriver Dagbladets anmelder om Earlybird Stringbands «...The Walls Are In Your Mind». Foto: Johannes Selvaag
COUNTRY MED STOR C: Det måtte et norsk band til for å putte country tilbake i countrymusikken, skriver Dagbladets anmelder om Earlybird Stringbands «...The Walls Are In Your Mind». Foto: Johannes Selvaag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Nok en gang er det grunn til å bøye seg i præriestøvet for det norske country- og americanamiljøet. Den ene gode utgivelsen avløser den andre.

Earlybird Stringband albumdebuterte i 2010 og har fulgt opp med to album til, «Blindsides» i 2011 og det forrige, «Lassofolk» fra 2013, på norsk. Nå er de tilbake på engelsk, og musikken bør appellere langt utover landets grenser – om verden er rettferdig.

«...The Walls Are In Your Mind»

Earlybird Stringband

Country

Plateselskap: Voices of Wonder

«Country med stor C.»
Se alle anmeldelser

Albumet med den fiffige tittelen «...The Walls Are In Your Mind» er spekket med tradisjonell country av ypperste merke, med et lite nikk med cowboyhatten til bluegrassen. Og da kan vi vel kalle det americana også...

Albumet består av en blanding av originallåter signert vokalist og strengemester Hans Martin Austestad (han har gitt ut to solide soloalbum siden sist, også han på norsk) og tre coverlåter – hvorav de mest interessante er Aerosmiths «Amazing» og Merle Haggard-hiten «(My Friends Are Gonna Be) Strangers», eller bare «Strangers» som den heter her. Men først og fremst er det solid låtskriving fra Austestad, som også har produsert sammen med bandet.

De fem gutta i Earlybird Stringband får det simpelthen til å låte så enkelt å lage bra country på et vis du ikke hører ofte for eksempel i USA nå – fordi musikken der tilpasses radioformatet og smaker mer av pop enn country. Dette er derimot ekte vare, gode låter hånd- og velspilt av en gjeng med fot for rotekte akustisk musikk.

Earlybird Stringband har releasekonsert på Riksscenen i Oslo i kveld.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer