Norsk band tjuvstartet Roskilde

Se video fra konserten.

(Dagbladet.no): Roskilde-festivalen starter torsdag, men allerede er rundt 30 000 festivaldeltakere til stede på camp\'en.

Før det offisielle konsertprogrammet starter, underholder en rekke artister og band på Pavilion Junior-scenen. Først ut i går formiddag var det norske bandet The Cheaters, og senere spiller blant annet Sandnes-bandet Purified In Blood og Chris Lee på samme scene.

Rundt 500 tilskuere var og så bandet.

- Det er den morsomste konserten The Cheaters noen gang har spilt. Veldig god stemning, forteller gitarist og sanger Øyvind Skarsbø.

Helt problemfri var imidlertid turen til Danmark ikke.

- Nei, bilen vår sa takk for seg i Sverige, og vi ble stående og vente på hjelp i to timer på E6. Heldigvis fikk vi takk i en leiebil på relativt kort varsel, hvis ikke hadde vi mista konserten, forteller han.

Da bandet ankom København, fikk de ikke sjekke inn på hotellet fordi de var så kraftig forsinket.

- Til slutt fant vi en sovesal. Lydmannen måtte sove i bilen, for å passe på utstyret.

ÅPNET ROSKILDE: Mange mindre kjente band får sjansen på Roskilde-scenen før det offisielle programmet starter. The Cheaters fra Norge åpnet hele ballet i år. Foto: Paal Henrik Ekern
ÅPNET ROSKILDE: Mange mindre kjente band får sjansen på Roskilde-scenen før det offisielle programmet starter. The Cheaters fra Norge åpnet hele ballet i år. Foto: Paal Henrik Ekern Vis mer

The Cheaters er i disse dager i forhandlinger med et plateselskap i Oslo, og planlegger å gi ut langspiller før jul. Senere i sommer og høst blir det også en rekke konserter rundt i Europa.

- Blant annet skal vi opptre på en festival i England sammen med blant annet Simple Minds, forteller Skarsbø, og flirer.