Norsk barne-tv ble for sterk kost for Facebook

- Synd at god folkeopplysning ikke når ut til verden.

(Dagbladet): I en programserie over åtte episoder tar NRKs populærvitenskapelige barne-tv «Newton» for seg temaet pubertet.

Blant annet lærer barna om jentetiss, guttetiss, mensen, kroppshår og stemmeskiftet.

Ble sensurert På fredag postet prosjektleder i Newton, Erling Normann, en av episodene på Facebook.

Det falt ikke i god jord, og videoen, som handlet om vaginaen, ble slettet, melder NRK.

Prosjektlederen mottok en melding fra Facebook.

 - Jeg husker ikke ordrett hva det stod i meldingen, men enten så var det noe med generelle retningslinjer eller så var det noe med nakenhet, sier han til NRK.

Ikke første gang Det er ikke første gang rikskringkastingen opplever at Facebook fjerner innhold de har publisert.

- Dette har vi også opplevd tidligere. Denne gangen ble videoen fjerna, men vi har også erfart at hele sider på Facebook har blitt stengt, sier NRKs sjef for sosiale medier, Ingeborg Volan, til egen kanal.

- Vi eier ikke denne plattformen, og derfor må vi forholde oss til de reglene som gjelder. Det som er synd er jo at god folkeopplysning ikke når ut til verden, sier hun.

Graviditetstest på tv Det er Line Jansrud som de siste to åra har ledet «Newton», og hun er ikke redd for å by på seg selv.

Nylig var seerne med da Line filmet seg selv på do da hun tok graviditetstesten som viste at hun var gravid for første gang. Senere i programmet fikk publikum vite at hun og kjæresten Kim venter en liten gutt.

- Mange tror det var skuespill, men det var helt ekte. Selvfølgelig er det privat, men jeg brenner for å vise barn hvordan kroppen fungerer, også et svangerskap. Det er det mest naturlige på jord, sa Jansrud den gang.