Nordiske filmdager

Norsk barnefilm vant filmpris i Tyskland

- «Gilberts grusomme hevn» er veldig underholdende. 

VANT PRIS: Den norske barnefilmen «Gilberts grusomme hevn» vant i helgen filmpris i Tyskland. Her med skuespillerene fra venstre, Giske Armand, Simon Hobbel Rosendahl, Egil Hegerberg og regissør Hanne Larsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
VANT PRIS: Den norske barnefilmen «Gilberts grusomme hevn» vant i helgen filmpris i Tyskland. Her med skuespillerene fra venstre, Giske Armand, Simon Hobbel Rosendahl, Egil Hegerberg og regissør Hanne Larsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.Vis mer

(NTB): Hanne Larsens film «Gilberts grusomme hevn» mottok barnejuryens pris under Nordiske filmdager i Lübeck lørdag.

Sett av 60.000 nordmenn

Barnejuryen, som består av fire jenter og gutter i alderen elleve og tolv år, mener at filmen er «spennende, morsom og fantasirik» og at den er «veldig underholdende».

– Vi likte også godt alle karakterene og stedene handlingen foregikk, sier juryen.

Filmen handler om elleve år gamle Gilbert som er allergisk mot egg, og når han og familien flytter gjør han alt han kan for å skjule allergien, spesielt for nabojenta Line som er kaptein på hockeylaget. Den er sett av nærmere 60.000 nordmenn og går fortsatt på kino i Norge.

«Rosemari» åpnet ballet

«Flukten» av George Kurian fikk dokumentarfilmprisen, som gis av Lübecks fagforeninger. Flukten handler om en gruppe syriske flyktninger på vei bort fra krig og forfølgelse.

Sara Johnsens «Rosemari» var årets åpningsfilm og ble under prisutdelingen lørdag kveld æret med Interfilm Church prize, som kirken står bak. Filmen er samprodusert med det tyske selskapet Match Factory og skal snart ha tysk premiere.

Nordiske filmdager i Lübeck ble første gang arrangert i 1956 og er den eneste filmfestivalen i Europa som kun tar for seg filmer fra Nord-Europa.