Norsk Beatles-feber

Oppslutningen om Beatles-konkurransen har sprengt alle posthyller. Fire stappfulle kasser fra Posten ASA og 80 bidrag på mp3-filer resulterte i nærmere 250 bidrag.

- Overveldende! Over all forventning! Juryen får en tøff jobb, fastslår EMIs Eivind Rølles.

Sammen med jurymedlemmene Barbara Jahn (Petre), Terje Mosnes (Dagbladet), Øystein Greni (frontfigur i BigBang) og Jørn Christensen (musiker og produsent) skal han gå løs på nærmest uoverkommelige bunker med cd-er, minidiscer, kassetter, DAT-bånd og mp3-filer.

- Det eneste vi ikke har fått inn er bidrag på vinyl, fastslår Dagbladet.nos Bjørn Bore.

- Vinyl kunne nesten gitt ekstrapoeng, humrer han.

Booket tid

Når juryen har plukket ut de beste bidragene, blir de lagt ut her på Dagbladet.no, slik at leserne kan avgjøre hvem som fortjener heder, ære og en tur til Abbey Road Studios i London.

- Vi har booket tid for finpuss av vinnerbidraget til 9. november klokka 14.00. Det blir en liten privat omvisning også, lover Rølles, som stikk i strid med alle antakelser gleder seg til å gå løs på jobben med å høre igjennom mer enn 20 timer med Beatles-låter i norske musikeres tolkning.

- Det er mye mer enn vi hadde drømt om, men det blir uvant å høre på så mange demoer med bare bra låter! Det gleder jeg meg til.

Kjent og ukjent

Blant bidragsyterne fins det både etablerte musikere med karrierer både bak og foran seg. Men flertallet er ivrige amatører med en Beatles-lidenskap. Noe er gjort i garasjen, andre har jobbet på PC'n, mens atter andre har vært i proffe studioer for å spille inn sine bidrag.

- Det er gull når folk lager helt egne tolkninger med ny intrumentering og tilnærming. Jeg har allerede hørt mye interessant, og det er morsomt at konkurransen har engasjert alt fra etablerte musikere til glade amatører, mener Rølles.

Nå skal juryen møtes, plukke ut de 10-15 beste bidragene og la leserne avgjøre resten her på Dagbladet.no.

I SKUDDET: De gjenlevende Beatles-medlemmenes offisielle versjon av historien er allerede ute på engelsk, og kommer snart i norsk oversettelse. Her hjemme har oppslutningen om Beatles-konkurransen vært overveldende.